Cermaq får I Vinden-prisen 2018

I 2017 var det Cermaq som ble tildelt I Vinden-prisen. Hvem som får den i år, kan du være med på å bestemme.

Nå er tiden kommet for hylle bedrifter som satser på ung arbeidskraft

Kjenner du en bedrift som er gode på å rekruttere og beholde ung arbeidskraft? Da kan du nominere den til I Vinden-prisen 2018.

22. mars 2018

Jobb

I Vinden-prisen er et samarbeid mellom Bodø i Vinden og Avisa Nordland, og deles ut til den bedriften som er best på å rekruttere og beholde ung arbeidskraft. Dette er femte gang prisen deles ut.

Tidligere vinnere av prisen er: DIPS (2011), Elkem Salten (2013), Haneseth (2015), Cermaq (2017).

Viktig å gjøre stas på disse

Kriteriene for å vinne handler om evne og vilje til å satse aktivt på ung arbeidskraft. Smart, digital og bevisst rekruttering, trainee- eller lærlingeordninger, kompetanseheving og aktiv veiledning av unge arbeidstakere vektlegges tungt.

– Jeg har jo lyst til å si at alle kriterier er like viktig. Men selve kjernen i prisen er at den skal deles ut til en bedrift som er god på å rekruttere og beholde ung arbeidskraft. Som indeks Nordland viste i år igjen, har vi problemer med å holde ungdommene våre i regionen. Derfor er det så viktig som aldri før å gjøre stas på dem som virkelig jobber for å gjøre noe med det, sier juryleder Therese Korsvik Eliassen i Bodø i Vinden.

Juryen består, foruten juryleder Eliassen, av Ole Kristian Bodøgård (AN), Lotte Grepp Knutsen (Nord universitet) og Snorre Jonassen (Cermaq og fjorårets vinner).

Vil ha nominerte fra hele regionen

Dette er en regional pris, så juryen håper på god geografisk spredning på de nominerte, slik at hele Salten er med.

–  Alle typer bedrifter kan nomineres. Både store og små er hjertelig velkommen, så lenge de har tilhørighet i Salten og er dyktig på å rekruttere ung arbeidskraft. Vi ønsker å se nominerte fra både «butikken på hjørnet» og fra storindustrien, sier Eliassen.

Du kan nominere kandidater til i-vinden-prisen ved å fylle ut dette skjemaet.

Prisen deles ut på Opplyst 2018, 3. mai på Radisson Blu i Bodø.