Naturnære Nordsia

Nord for sentrum ligger en av Bodøs vakreste bydeler. Her finner du spektakulære solnedganger, fjell og flott natur. Men hvordan er det egentlig å bo her?

4. oktober 2021

Bo

Dette er en del av en serie hvor vi blir bedre kjent med de ulike bydelene i Bodø. Denne gangen tar vi for oss vakre Nordsia, som er en av to bydeler hvor du kan bo landlig i nærheten av Bodø sentrum. For å få et inntrykk av hvordan det er å bo der, har vi besøkt Karoline Soløy Thoresen, som jobber som hjelpepleier på Nordlandssykehuset og valgte å flytte til Skaug for åtte år siden. 

Landlig, men sentrumsnært

Nordsia i Bodø strekker seg fra Bratten, forbi Skivika og Løpsmarka, over Løp og videre til Skaug – og ender faktisk helt ute på Festvåg. De fleste bor i Skivika og Løpsmarka, som er barnevennlige områder som består av både eneboliger og leiligheter. I tillegg finnes det barnehage og skole her, fra første til 10. skoletrinn, og en stor dagligvarebutikk i Løpsmarka.

Her får du både havet og naturen i et barnevennlig og praktisk område – og kan kjøre køfritt til sentrum på under ti minutter.

Velger du å se forbi Løpsmarka, åpner det seg fantastiske områder for deg som vil bo landlig, men fortsatt sentrumsnært. Naturen på Nordsia er en av de mest åpenbare grunnene til at folk flytter hit. Her får du en god kombinasjon av høye fjell og turområder helt nede ved havet. Du kan blant annet bestige den majestetiske Steigtinden, Mjelletindene, Finnkonnakken eller Skautuva, alle med fantastisk utsikt ut over et flott fjellandskap på den ene siden og Landegode og havet på den andre.

Nordsia er også stedet for å se midnattsola og de vakreste solnedgangene, i tillegg til at flere av de vakreste strendene i Bodø befinner seg her.

Karoline har bodd i de fleste bydelene i Bodø, men trives aller best på Nordsia.

– Her blir jeg værende

På Nordsia er det flere små samfunn med alt fra eldre folk, til unge, nyetablerte med små barn, og bønder. En av de som har bosatt seg her er Karoline Soløy Thoresen. Hun har bodd i alle bydelene i Bodø unntatt Tverlandet, men valgte å slå seg til ro på Skaug, mest på grunn av kjærligheten.

– Hadde det ikke vært for han, hadde jeg nok ikke funnet på å flytte hit. Men etter å ha prøvd det vil jeg ikke bo noen andre steder. Nå har jeg bodd her i åtte år, og her blir jeg værende, smiler 31-åringen.

– Mange som kommer på besøk hit sier de får en slags ro over seg

Huset hun, samboeren og deres to barn bor i ligger helt nede ved havet. Nedenfor den store, grønne hagen har de sin egen strand og en fantastisk utsikt. På tomta har de fått plass til både hønsehus og innhegning til kaninene deres. Det kjennes fredelig og stille ut, og er utrolig vakkert.

Huset til Karoline ligger helt nede ved havet på Skaug.

En familievennlig bydel

I tillegg til de flotte omgivelsene opplever Karoline Nordsia som et veldig trygt sted å bo. Hun vet hvem alle er og dørene står på vidt gap, klare til å ta i mot kaffebesøk. I gaten de bor i er det rundt 20 hus og over 30 barn som løper inn og ut dørene i nabolaget, og leker fint sammen uavhengig av alder.

Nærheten du får til naboene er noe som skiller denne bydelen fra de andre. En veldig familievennlig bydel, mener Karoline.

– Hit er alle velkommen, men det er kanskje mest ideelt for barnefamilier. Det har vært et generasjonsskifte de siste årene, og de som vokste opp her har tatt over foreldrenes hjem og flyttet tilbake.

Lyst på din egen private strand? Da kan Skaug være et glimrende utgangspunkt for husjakt.

Alt på ett sted

Snakker du med enkelte bodøværinger fra andre bydeler, kan det høres ut som at det er langt unna sentrum og tungvint å bo på Nordsia, men i realiteten tar det maks 20 minutter å kjøre fra sentrum til Skaug. Karoline var en av de som var litt skeptisk på avstanden i starten, men oppdaget fort at det ikke var så ille.

– Vi har jo egentlig alt vi trenger her, og mer enn det, sier hun.

I tillegg til unike turmuligheter, en privat strand og to skoler er det nemlig en matbutikk, en flerbrukshall og en populær kunstgressbane, som blir brukt av bydelens fotballag. På Myklebostad finner du også Nord-Norges største golfklubb, og en 18-hulls golfbane i nydelige omgivelser.

I sommermånedene kan du dermed spille golf døgnet rundt under midnattsolen og i vintermånedene er du garantert et møte med nordlyset. Hva mer kan man ønske seg?

Med stor hage, er det også plass til søte, små kaniner i egen innhegning.
Å spise egg fra egne høner til frokost, er en annen fordel med å bo i landlige omgivelser.

 

Har du lyst til å bli bedre kjent med Nordsia? Midnattsol Velforening arrangerer Halloween-feiring i Løpsmarka søndag 31. oktober, med grøss og gru og moro for store og små. Ta med refleks og lommelykt, og se opp for heksa som venter ved enden av stien med godteposer til alle barna. 

Les mer om arrangementet her!