Kontorleder Mona Ågnes sammen med selskapets 5 siste nyansatte i 2017. Nå søker de flere kolleger. Fra venstre: Mona Ågnes, Gjermund Kolvik, Matthew James Lane, Guro Heimstad Kleiven, Borghild Vårli Håland, Kim Johansen.

Norconsult går i en kreativ retning og søker urbanist og landskaps­arkitekter

Landets største rådgiverbedrift går offensivt inn i 2018, og oppretter flere nye stillinger i Bodø.

8. januar 2018

Jobb

Norconsult er landets største tverrfaglige rådgiverbedrift, og jobber med samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Selskapet er en toneangivende aktør også internasjonalt. Avdelingen i Bodø har 75 ansatte, men nå skal den styrkes betraktelig med opp mot 12 nyansettelser. Norconsult skal dreies i en mer kreativ retning, sier kontorleder Mona Ågnes.

– Vi er i en bransje med knallhard konkurranse, og er nødt til å være offensive. Derfor ønsker vi nå en dreining mot det mer kreative. Vi oppretter blant annen noen stillinger vi ikke har fra før, som urbanist/byplanlegger og landskapsarkitekter. I tillegg vil vi styrke eksisterende områder med flere ansatte, sier hun.

Her kan du søke om jobb som urbanist/byplanlegger

Her finner du stillingsannonsen for landskapsarkitekter

Attraktiv arbeidsplass

Norconsult har vokst seg stadig større de senere årene, og har en svært sterk posisjon i markedet. De scorer også høyt på omdømme blant potensielle arbeidstakere.

– Vi ser at vi er attraktive, og scorer høyt på undersøkelser blant studenter på hvor de kunne tenke seg å jobbe. Sist hadde vi kun Statoil foran oss på lista. Vi har tatt en bra markedsandel, og ønsker nå å bygge videre på miljøet vi har, samtidig som vi gjør noen grep for å kunne gi kundene våre et enda bedre tilbud, sier Ågnes.
Derfor søker Norconsult nå også etter geoteknikere, noe de heller ikke har hatt ved bodøkontoret tidligere.

– Vi ser at geotekniske vurderinger blir stadig viktigere. Det er mer ekstremvær og flom enn tidligere, så denne delen av virksomheten vår er noe vi ønsker å styrke.

Her kan du søke jobb som geotekniker

Store muligheter

Kompetansemiljøet hos Norconsult favner bredt, noe som gir gode muligheter for utvikling.

– Vi kan tilby gode faglige utfordringer på tvers av fagmiljøene. Vi er et åpent og inkluderende miljø med god aldersspredning. Når vi ser etter nyansatte, er lidenskap for faget den viktigste motivasjonsfaktoren, sier Ågnes.
Av aktuelle prosjekter Norconsult jobber med er nye Sortland hotell og Leirfjordbrua. Og i Bodø mangler det ikke på spennende muligheter i tiden som kommer.

– Det skal snart bygges en helt ny flyplass, og her vil vi gjerne være med. Det samme gjelder alt som kommer i kjølvannet av flyplassen, blant annet med en helt ny bydel. Vi skal være offensive, og derfor ønsker vi også å ruste oss for framtiden, sier hun.

Her finner du alle de ledige stillingene hos Norconsult i Bodø

Alle stillingene har søknadsfrist 22. januar.