I et laboratorium i Stormen kokes det fremtidsplaner for byen – og det er du som bestemmer!

14. august 2018

Nye Bodø

Hei, vi er Bodø! Vi er skikkelig smarte! Verdens smarteste, faktisk!

Det har på en måte blitt byens mantra, det, å være verdens beste. Det høres kanskje rart ut, og det er i beste fall veldig u-nordnorsk. Hva gjør vel det?

Ambisjonene med ny by og ny flyplass er lagt høyt, selv i verdenssammenheng. Hvordan skal vi få det til? Vi har et hemmelig våpen for å få det til: Bodøværingene.

Vi vil at alle skal bidra med nordnorsk problemløysing og krum nakke. Vi tror på å strekke oss. Vi tror på at det vi har rundt oss, til enhver tid er et resultat av hva vi har klart å forestille oss.

Så la oss tenke høyt ilag.

Det er dere bodøværingene som bruker byen hver eneste dag. Det er dere som vet hva som rører seg. Dere vet hva som kan bli bedre. Ikke minst vet dere hva dere ønsker dere – for det er det nemlig vår oppgave å skape den hverdagen dere vil ha.

Det er vår jobb å sørge for at dere har det bra.

Så derfor er et hjørne av Stormen bibliotek omgjort til et slags verksted. Vi kaller det et “by-laboratorium”. Her kan alle som vil, stikke innom for å legge igjen en like, kommentere, bruke Facebook og Instagram for å påvirke og lage ei slags ønskeliste. Ikke til julenissen, men til Bodø kommune – vi skal tross alt gi deg det du ønsker deg hele året.

Her kan du også boltre deg i saftige prosjekter, få strekkmerker i hjernen av planene, og si din mening om hvordan vi skal launche Bodø inn i framtida. Vi er gira på å komme oss dit fort, smud og at resultatet skal bli bra.

Sånn rent konkret skal det hver uke komme en ny grein fra Bodø kommune sine indre gemakker og spre sitt kommunale tryllestøv på Bodø-folket. Her kan vi ta imot tomler opp, tomler ned, spørsmål, karatespark – og gjerne også litt skryt.

Vi tror at det å treffes kan sette ting i sving, og noen ganger kan det å bare slentre innom og slå av en prat, være minst like fruktbart l som det er for oss å sitte å spikke på et kommunalt sakspapir i ukesvis.

Alt fra hvor og hvordan du liker å sykle i Bodø, eller hva du forventer deg av en ny, moderne bydel. Idéene dine kan være akkurat den gnisten vi trenger for å fyre opp hele bålet. Sammen skaper vi Bodø!

Bodø ByLab er en arena hvor alle har muligheten for å være med. Si meninga di i prosjekter som skjer i Bodø, del idéene dine. Hvorfor? Fordi det er du som er eksperten. Vi sitter klar med ørene på stilk og penna klar. Bodø ByLab holder til i Stormen bibliotek, men du kan også gi oss et pip på www.bodøbylab.no, Facebook og Instagram.

Her finner du mye gull om hva som rører seg på vårt lille hjørne av verden: utviklinga, tjenester, næringsliv, organisasjoner og privatpersoner i prosjektet. En lang rekke aktører fra ulike kriker og kroker av byen og kommunen er invitert inn, jo tidligere du hiver deg med, jo bedre.

Målet vårt er at alle skal kunne tenke høyt, at vi kan forstå hverandre og få til noe nytt og bra med byen vår. Det er kun sammen at vi kan skape en bedre by å bo, og Bodø ByLab håpe vi kan være limet som pusler mosaikken sammen. Bli med på utviklingen av Bodø!