Hannah Broughton tar sats og flytter til Bodø med familien. Nå er hun på jobbjakt.

«Oj» tenkte Hannah da mannen fortalte at han hadde fått seg jobb i Bodø

Ektemannen Gregg er allerede på plass. Nå forlater snart Hannah og sønnen engelske Cambridge, og legger ut på eventyr i Bodø.

30. mai 2018

Jobb

Hannah Broughton har lenge visst at hun skal flytte til Bodø. Helt siden mannen fikk jobb som akademisjef i Bodø/Glimt. Og nå er flyttelasset i ferd med å bli pakket hjemme i Cambridge.

–       Jeg ser på det som en mulighet. Det er jo et eventyr og en mulighet til å oppleve en litt annen kultur. Og man skal jo gripe slike muligheter når de dukker opp. I Cambridge finnes det knapt en bakke, så jeg ser virkelig fram til å bruke den fantastiske naturen her oppe, sier hun.

Bred arbeidsbakgrunn

Gregg har vært på plass i Bodø siden mars. Familien på tre har et sted å bo, og barnehageplass til minstemann. Nå gjenstår det bare for Hannah å skaffe seg en jobb. De siste tre årene har hun jobbet som «Building Surveyor» for Savills, et av verdens ledende firma innen eiendomsmegling, og håper det finnes noen i Bodø som er interessert i hennes type kompetanse.

–       Så vidt jeg vet finnes det ikke «building surveyors» i Norge. Men jeg tror likevel det finnes muligheter for meg, med tanke på den bakgrunnen jeg har.

I jobben som «Building Surveyor» har Hannah vært prosjektleder for renovering av boliger og planlagte vedlikeholdsprosjekter. Hun har jobbet med administrering av kontrakter, og jobbet med bygningsundersøkelser og feilanalyser. Konservering, vurdering av kulturarv og tilsyn, har også vært en del av jobben. I tillegg har hun jobbet med søknadsplanlegging for nye eiendommer, og design og layout av boliger og kommersielle eiendommer.

–       Jeg kan egentlig en del av alt. I stedet for å spesialisere meg tidlig, har jeg sørget for å skaffe meg en så bred kompetanse som mulig, sier hun.

Stor byggeaktivitet

Med en liten sønn med på flyttelasset, var prioriteringene klare da beslutningen om å flytte til Bodø ble gjort.

–       Jeg var veldig opptatt av hva slags tilbud han ville få, og må si jeg er veldig imponert over barnehagetilbudet her. I England går gjerne halve lønna til å betale for barnehageplass, mens det her er lagt opp til at mødre skal kunne stå i jobb. Akkurat dette har vært viktig for meg, sier Hannah.

Hun håper å finne seg en jobb så snart som mulig, og har fått med seg at det skjer mye i Bodø.

–       Jeg ser at det bygges mye i byen, og kjenner til at Bodø har store planer for framtiden blant annet med bygging av en helt ny bydel. Og det er jo veldig spennende med tanke på den arbeidsbakgrunnen jeg har.

Et eventyr

Man skulle kanskje tro at familie og venner hjemme i England ville ha noen reservasjoner mot at de velger å flytte nord for polarsirkelen, men snarere tvert om.

–       De sier alle at dette er en mulighet vi bare må gripe. Det er mange i familien vår som bor, eller har bodd utenlands, så de er godt vant til å måtte reise litt for å komme på besøk. Og nå skal vi bo i en by med flyplassen rett bort i gata, så det er ikke vanskeligere for dem å reise hit på besøk enn andre steder, sier Hannah.

Nå gjenstår et par eksamener for Hannah før hun flytter fra hjemlandet. Nå gleder hun seg bare til det hele, men hun husker godt første gang Gregg fortalte henne at han hadde fått jobb i Bodø.

–       Det var i fjor høst, og min første tanke var «oj». Sønnen vår var fire måneder gammel, og Bodø virket ganske så langt nord på kartet. Men etter å ha vært her noen ganger gleder jeg meg veldig til å bo her permanent. Det blir et eventyr, og får jeg meg en jobb i tillegg, så kommer dette til å bli fantastisk.

Dersom du har en jobbmulighet du ønsker å diskutere med Hannah, eller vet om noen som kan ha bruk for hennes kompetanse, er det bare å ta kontakt på: gregg@glimt.no