Fisking på bergene i Nord-Norge

Påskeaktiviteter for hele familien

Slik får du en innholdsrik bypåske hjemmefra.

7. april 2020

Fritid

Det blir bypåske på de aller fleste bodøværingene denne påsken, men heldigvis er det fullt mulig å nyte det beste med påsken hjemmefra. Her er tipsene til hvordan du kan skape en innholdsrik påske for hele familien.

Ut på tur

Å komme seg ut i frisk luft, er godt for både kropp og sinn, store og små. I disse tider er det lurt å tenke kreativt når du velger turmål, slik at vi opprettholder anbefalingene om å unngå store folkeansamlinger. Se tipsene til litt mindre folksomme påsketurer her.

Påskeeggjakt

Det er lite som engasjerer små og store mer enn skattejakt, og spesielt ikke når det er påskeegg involvert. Ta hagen, parken eller et annet nærmiljø i bruk, og gjem små påskeegg på ulike steder med ulik vankelighetsgrad, og gi deltakerne beskjed om hvor mange egg som er gjemt.

Påskeverksted

Å lage fin påskepynt er en hyggelig måte å være sammen på, og samtidig engasjere barna i noe kreativt. Lag dorullkyllinger, påskehare-masker, blås ut egg og mal dem eller lag fine påskekort til dem dere ikke får sett i påsken.

Sammen på avstand

I disse tider er det ekstra viktig å holde kontakten med de vi bryr oss om, selv om vi ikke kan treffe dem fysisk. Bruk digitale hjelpemidler for alt det er verdt, og avtal møter på Skype, FaceTime eller andre videochattjenester. Avtal vinkvelder med venninner, spis middag med naboen på Facetime, arranger påskequiz med familien, eller la barna underholde besteforeldrene over en videosamtale.

Lag en hinderløype

Få ut ekstra energi ved å lage en hinderløype i hagen eller ute i naturen. De fleste hindrene lager du enkelt selv. Lag en slakk line mellom to trær, finn hindre som man klatres over eller krype under, hoppe mellom steiner uten å røre bakken, rulle sidelengs eller balansere på en stokk eller vedkubber på bakken. Ta tiden på hverandre, og prøv å forbedre rundetiden fra gang til gang. Er det snø og en bakke i nærheten, er det gøy å lage skihopp og konkurrere om å hoppe lengst.

Overrask noen

Om man er i risikogruppen, bor alene eller er mye innendørs, er det ekstra hyggelig å bli overrasket. Lag en hyggelig påskepresang sammen med barna, fyll et påskeegg med noe godt eller skriv et fint kort, og heng på døren til noen du vil gi en ekstra oppmerksomhet. Å gå forbi og vinke fra vinduet er også en hyggelig gest som settes ekstra stor pris på nå. Bruk en turdag til å gå forbi og vink i vinduet til dem dere savner i denne perioden.

Hjemme-afterski

Ta det beste fra påsken med hjem til verandaen eller hagen. Dukker solen opp, rigg dere til med stoler, pledd, raske briller, noe godt å drikke, grill og musikk, og lat som at dere er på fjellet. Søk på Afterski på Spotify for ekte høyfjellshotellstemningen.

Fisketur fra land

Du trenger ikke båt for å prøve fiskelykken. Finn et idyllisk sted et godt stykke unna havnebassenget, og prøv å fisk deres egen middag. Det er lite som slår nytrukket sei med flatbrød, potet og rømme i påsken.

 

Far sjekker fiskefangsten.

Mat på bålet

Hvem har sagt at man ikke kan ha en bålpanne i hagen, eller i oppkjørselen for den saks skyld? Lite skaper så god stemning som å sitte foran et ekte bål, spesielt om det grilles pølser, hamburger eller marshmallows samtidig. Eller hva med å snitte en banan, fylle den med sjokoladebiter og legge i aluminiumsfolie på bålet? Garantert en favoritt blant de minste.

Lydbok og podcast

Det er ingen tvil om at det kan være intenst å være alene under samme tak i mange dager på rad. Lag derfor rom for litt egentid ved å introdusere lydbok eller podcast for både de store og de små. På de fleste lydbok-apper kan kontoen brukes på flere enheter samtidig, og med hodetelefoner på blir det forhåpentligvis en liten halvtime i fred og ro i løpet av dagen.