Rikard Bakke Olsson, golfentusiast som #elskerbodø

Rikard Bakke Olsson, golf­entusiast som #elskerbodø

Rikard Olsson hadde aldri vært inne på tanken om noen gang å flytte nord for polarsirkelen. Ikke før BHK tok kontakt for åtte år siden.

21. september 2017

Bo

Sommeren 2010 pakket han flyttelasset for å spille for BHK, og hadde ingen andre planer enn å fullføre toårskontrakten med klubben. Så ble han bergtatt.

– Jeg stortrivdes i byen fra dag én, og kjente vel mer og mer på at dette var en by for meg. Da kontrakten min med BHK var i ferd med å løpe ut, måtte jeg tenke enda mer over det, og fant raskt ut at jeg kunne tenke meg å bli her, sier Rikard.

Mange kompisbesøk

I løpet av årene har han også introdusert flere kompiser fra Sverige for livet nordpå.

– Jeg kommer fra et sted like utenfor Göteborg, og folk derfra drar aldri nordover på ferie. Det ville aldri falt dem inn. Men de jeg har hatt på besøk, kommer alltid tilbake.

Har aldri hjemlengsel

Og Rikard selv ser ingen grunn til å skulle flytte på seg.

– Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har hatt hjemlengsel en eneste dag siden jeg kom til Bodø. Jeg trives fantastisk godt, og åtte år senere er jeg jo ennå her, sier Rikard som i dag jobber som teamleder for salgsavdelingen ved Scandic Havet.