Bodø Kommune

Romjula i Bodø 2018

I år som i fjor er det masse å finne på i romjula i Bodø. Trenger du en pause fra ribbefett, kromkaker og julefilmer? Vi har samlet en liten oversikt over ulike aktiviteter, konserter og arrangementer slik at du slipper!

20. desember 2018

Fritid

Julaften og første juledag er det stille de fleste steder, men fra andre juledag begynner det å skje ting. Er det musikkopplevelser du er ute etter finnes det mange alternativer. Ønsker du heller en opplevelse utendørs, finnes det muligheter for flotte turer i romjulsmørket.

2. juledag

Andre juledag har lange tradisjoner for å lokke folk ut på byen, så hvorfor ikke benytte muligheten til å treffe gamle kjente som er hjemme på juleferie? I tillegg er det en rekke konserter å velge mellom.

Smiths Sportsbar byr på Romjulskonsert med Bill Booth, med en god blanding av amerikanse julelåter, folk, blues og country. Bodø Bluesklubb avslutter sitt konsertåret sitt på Sinus med litt Romjulsblues av JT Lauritsen & The Buckshot Hunters. Umiddelbart etter konserten diskes det opp med Romjulsjam på Sportsbaren. Det ingen sjangerbegrensning under jammen, så alle typer musikk og musikere er velkommen på scenen.

Dersom det heller frister å møte vennene dine på et atelier med en pils eller et glass Gin Tonic, så inviterer Noua inn til Pop Up julepub med lokalt øl fra Bådin og egen G&T bar.

Om dette ikke frister, så kan du ta med deg barna på Norsk Luftfartsmuseum og hjelpe Fly-nissen å finne julekuler rundt omkring i utstillingen. Finn kulene, bokstavene som står på, og sett sammen til et hemmelig løsningsord. Det trekkes fine gaver til de som finner løsningsordet.

Eventuelt så er den tradisjonsrike 2. juledagsturen til Tussvatnet i regi av Bodø og Omegns Turistforening en slager. Turen starter fra parkeringsplassen på Arlia kl. 10.00. Det er servering av kaffe, gløgg og pepperkaker, og kanskje kommer nissen… 28. desember arrangerer turistforeningen BOT romjulsgrotting i Singelhola.

Bli med på 2. juledagsturen til Tussvatnet i regi av Bodø og Omegns Turistforening Stig Harald Rasmussen

27. desember

For de som lot seg lokke ut på byen 2. juledag, så kan Thon Hotel Nordlys være redningen når de inviterer til fantastiske Frokost for en hundrings. Rekker du ikke frokosten kan du heller ta med deg store og små til hotellet kl 13.00, når de i samarbeid med IK Junkeren arrangerer god, gammeldags JULEBINGO! Her kan du vinne flotte premier med god julestemning!

Senere på kvelden er det mulighet for å få ristet av seg ribba og pinnekjøttet med noe ramsalt, nordnorsk rock av den gamle sorten, når Public presenterer Persona Non Grata. Eventuelt så er det aldri en torsdag uten Halv Ti på Dama di, og selv i romjula arrangeres det konsert for en femtilapp. Denne torsdagen kan du oppdage Oslo-baserte Møff, med med medlemmer fra Bodø, som spiller beinhard rock! Alternativt kan du få med deg Julejam på Sinus, når Ad Lib Jazzklubb inviterer til feststemning.

Ta deg en tur innom Nordlandshallen og få med deg den tradisjonsrike romjulsturneringa. Remi Edvardsen

28. desember

Ingen jul uten Gevirs tradisjonsrike romjulsturnering. Fredag 28. sparkes turneringene i gang for 37. gang i Nordlandshallen. Dersom du ikke har meldt på lag selv, så anbefales det uansett å ta turen innom for å se. Her er spiller både de som kan og de som ikke kan spille fotball, og begge delene kan være like underholdene å se på.

På kvelden kan du velge mellom to nyere tradisjoner. Min Trio spiller sin 4. romjulskonsert på rad på Sinus, mens Public inviterer til sin årlige Julejam.

29. desember

Siste helgen i 2018 holder Sulitjelma Fjellandsby romjulsåpent, og frister med åpen skiheis, nypreparerte bakker, slalåmløyper og åpen kafé.

Vil du heller ut på havet, så arrangerer Seilforeningen tradisjonen tro romjulsregattaen «Sjyvotten». Møt opp til skippermøtet og hør om det er en ledig båt å mønstre på.

For «afterski» evt «aftersail» kan du planlegge en våt tur på Sportsbaren når Nødløsninga inviterer til romjulsfest. Her blir det alt fra skamløs listepop til udødelige hits fra 80- og 90-tallet, via svett funk, smakfull country og hårete puddelklassikere.

Sulitjelma Fjellandsby
Sulitjelma Fjellandsby holder åpent siste helgen i 2018.

Nyttårsaften

Ingen ting passer vel bedre enn å runde av juleuka med en solid dose festfyrverkeri.

Det blir nyttårsfeiring i Rensåsparken i regi av Bodø kommune som vanlig. Fakkeltoget starter fra Saltvern skole klokken 17.15, mens toget i byen starter fra Bodø Domkirke klokken 17.30. Programmet i Rensåsparken starter klokken 18.00 med ordførerens tale, sang av Bodø-oktetten og stort fyrverkeri.

Innstranden IL arrangerer tradisjonen tro nyttårsfyrverkeri i Mørkvedlia. Her starter arrangementet klokka 18.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.