Roy-Arne på jobb under stormen Ylva.

Som Tv2 sin mann i nord, har Roy-Arne Salater opplevd sin del uvær. Som her da taket for under ei direktesending. Tv2

Roy-Arne skulle ha seg ei langhelg i Bodø. Den har vart i 22 år

Møt Roy-Arne Salater, trønderen som kjenner Nord-Norge bedre enn de fleste nordlendinger. Svak for 80-tallsmusikk, Candy Crush og Shirley Bottolfsen.

6. april 2018

Bo

For å være litt nostalgisk… Hva var ditt første møte med Bodø?

Er født og oppvokst i Trondheim, men kom til Bodø i 1996 etter to år i Tromsø. Jeg skulle til Bodø på ei langhelg, for å vurdere en jobb som redaktør i Radio 1. Den langhelga er 22 år og varer enda.

Du får 10.000 kroner du skal donere til et veldedig formål i Bodø. Hvem og hvorfor?

Enkelt. Shirley Bottolfsen. Ei fantastisk evighetsmaskin med verdens største hjerte, og som jeg har vært så heldig å få lage en dokumentarfilm om. Jeg får fortsatt klump i halsen av den filmen til tross for at jeg kjenner hvert eneste klipp. Til tider var forholdet til Shirley så intenst at jeg faktisk drømte om henne om natta.

Du skal beskrive Bodø for noen som aldri har vært her før. Hvordan høres det ut?

Kom! Ta med skjerf, lue og godt med klær, for ut skal vi!

Hva burde alle bodøværinger gjøre minst én gang i livet?

Besøke Trondheim og Lerkendal! He he. Kunne ikke dy meg. Bodøværinger er flotte folk som kjenner sin egen besøkelsestid.

Du får ubegrensede midler til å bygge deg et hus i Bodø. Hvordan ser huset ut, og hvor skal det ligge?

Enebolig med store vinduer, terrasse og godt med utsikt. Bygutt som jeg er må det være nærhet både til sentrum og naturen.

Hva er din guilty pleasure som folk flest ikke vet du har?

Er faktisk litt hektet på Candy Crush i perioder, pluss at jeg må ha en god dose med 80-tallshits i bilen på vei til hytta i Laisvall. Heldigvis holder ungene på 13 og snart 16 år ut med musikksmaken min.

Hvilken bodøværing ser du mest opp til og hvorfor?

Akkurat nå er det Sumaya Jirde Ali. Hun har opplevd et helt vanvittig press, men står samtidig oppreist midt i stormen. Har stor også respekt for Terje Nilsen og hans tilbakekomst som den flotte musikeren han er. Den mest tålmodige bodøværingen er kona mi, Carina. Hun lever med en mann som flyr på kryss og tvers i Nord-Norge på jakt etter den gode reportasjen.

Du må holde en bodørelatert presentasjon på 30 minutter uten tid til forberedelser. Hva snakker du om?

Bodø er på noen år blitt mulighetenes by som står overfor meget store og spennende utfordringer i årene fremover. Det er sjeldent i europeisk målestokk at man kan være med på å forme en helt ny by i byen.

Hva gleder du deg aller mest til de neste 10 årene i Bodø?

Det at man får være med på å forme egen by og fremtid.

Hva er din beste kulturopplevelse i Bodø?

Parkenfestivalen. Hoffleverandør av variert program og god stemning. Hvert eneste år.

Hva er det mest hjertevarmende du har opplevd i Bodø?

Engasjementet til evig unge Shirley. Hun står på til alle døgnets tider. Noen må gå i bresjen for å lage en bauta av henne i Bodø så raskt som mulig. Hun har betydd ekstremt mye for mange.

Hva gjør du i Bodø en perfekt fridag?

Prøver å komme meg ut for å nyte naturen.

Du skal ha en helaften ute med venner. Hvor går turen og hvorfor?

Akkurat nå er favorittplassen Hundholmen brygghus. For en ølelsker som meg, er dette en fantastisk plass meg god atmosfære og et allsidig utvalg i hjemmelaget øl og varierte merker på fat. Her har Kjetil Småge gjort en god jobb. Som medlem i Gammelseiens venner er middagene med gode venner fire ganger i året et høydepunkt.

Fortell om en tur på byen i Bodø som du aldri vil glemme…

Noen som husker Metz i Glasshuset? En sen vinterkveld i november i 1998 traff jeg ei meget hyggelig bodødame der. Hun het Carina. Fasit: To barn, og i mai har vi 10-års bryllupsdag.

Har du ikke sett det berømte innslaget med Roy Arne hvor værsituasjonen i sør og nord blir sammenlignet, må du ta en kikk på det her: