Gründerhjelperne

Skal inspirere gründere i Bodø til å satse

Er du en av dem som har lyst til å starte din egen bedrift? Da kan Gnist Gründeruke være et lurt sted å begynne.

19. september 2019

Jobb

Fra 21. til 24. oktober er det Gnist Gründeruke i Bodø. Hver dag settes det opp gratis arrangementer som gir både kunnskap, nettverk og inspirasjon. Målet med uka er å styrke den lokale kunnskapen og bidra til flere vekstkraftige gründervirksomheter i Saltenregionen.

Kristina Robinson er koordinator for Gnist Gründeruke. Sammen med resten av Gründerhjelperne, har hun jobbet knallhardt for å få til et godt program.

– Jeg er veldig fornøyd med årets program. De som deltar kan få fordype seg i alt fra investering, til pitching og markedsføring. I tillegg er det sterkt fokus på nettverksbygging med sosiale lunsjer hver dag, join a start up night, dinner crawl og Gnistfest.

På spørsmål om hva som er det kuleste på programmet svarer hun følgende:

-Om bare får trekke fram en ting som jeg håper alle får med seg, så er det Kjetil Robertsen fra Lab Nord-Norge. Han skal fortelle om hvordan de hjelper gründere og næringsliv til å utvikle kunnskap om teknologi og digitalisering. Det er relevant for både nyoppstartede og etablerte bedrifter.

Det er god stemning på grunderuka og mange anledninger til å treffe nye mennesker.

Stort behov for gründere

I Salten er behovet for nyetableringer og gründere så stort som det aldri før har vært. Bare i Bodø er det behov for 645 nye bedriftsetableringer hvert år for at vi skal opprettholde verdiskapingen i byen. Det betyr at også mulighetene for gründere er på en topp akkurat nå, og det ser Kristina Robinson og Gründerhjelperne at Bodøværingen har begynt å få med seg.

-Aldri før har vi hatt så mange som kontakter Gründerhjelperne. I Inkubator Salten er det hvert år inne minst 50 bedrifter fra hele Salten som vi jobber med. Gründerfrokostene som arrangeres hver måned er også godt besøkt og det er en god kultur for innovasjon og idèskaping i Bodø.

Betyr det at vi ikke trenger flere?

-På ingen måte. Det er fortsatt behov for flere gode ideer og enda flere oppstartsbedrifter. Så enten du har jobbet med ideen din lenge, eller du er helt fersk i gamet, så er Gnist grunderuke et godt sted å starte før du satser.