Turer i skog og mark er et viktig tilbud.

UT PÅ TUR – ALDRI SUR: Turer i skog og mark er et viktig tilbud til de eldre. F.v. Bjørg Rosanoff, Karin Rømo Sandvik, Andreas Olsen og Karl Buvik. FOTO: Rune Nilsen

Skaper verdige liv

Omsorg, tid og tung kompetanse er nøkkelordene for å skape verdige liv til personer med demens.

30. juli 2018

Gründer

– Vi ser aldri på begrensningene, jakter kun på nye muligheter, sier Karin Rømo Sandvik.

KONGELIG BURSDAGSFEIRING

En lenge etterlengtet sol har brutt gjennom skydekket og varmen bretter seg ut over Mosvolddalen på Ørnes. Rundt bordet utenfor det rødmalte bygget, har tre eldre samlet seg, sammen med Karin.

Det er bursdagsfeiring én dag på etterskudd for Bjørg Rosanoff, som altså har samme dag som Dronnings Sonja.

– Så har du jo også jobbet på slottet, som vasker, sier Karin.

Bjørg nikker og smiler.

MAGISK BURSDAG: Bjørg Rosanoff feirer bursdag én dag på etterskudd og Karin Rømo Sandvik sørger for at alt ligger til rette for en flott opplevelse. – Du må bli kjent med folk og vite hva som betyr noe ekstra for dem. Rune Nilsen

VI SPILLER PÅ LAG

Karin Rømo Sandvik, gründeren bak Gode Øyeblikk,  er utdannet sykepleier og har lang fartstid i kommunal helsetjeneste. Men i 2012 forlot hun jobben som demenskoordinator i Meløy og startet sitt eget selskap.

– I starten føltes det litt rart å ta betalt for et helsetilbud, men jeg så at behovet var stort. Så handler det også om å spille på lag med de kommunale tilbudene. Når vi inngår en samarbeidsavtale med en kommune, så skaper vi en vinn-vinn situasjon, hvor vinnerne er de eldre og de pårørende.

DE GODE ØYEBLIKKENE

I et samfunn hvor det blir stadig flere eldre, skorter det på tid, meningsfulle aktiviteter og tilbud ut over det hjemmetjenesten eller institusjonene kan tilby.

Målet er skape gode øyeblikk her og nå

Etter å ha drevet alene i noen år, gjorde hun selskapet om til et AS, sammen med Siv Helskog fra Fauske:

­– Vi fant tonen fra første stund og har de samme visjonene for veien videre.

HELE NORDLAND SOM MARKED

I dag har hun to ansatte i selskapet i Meløy, har fått fotfeste på Fauske og er på full fart inn i Bodø. Og planene stopper ikke der.

– Første delmål er å dekke hele Salten, så kommer resten av fylket. Men det er viktig å ta ett skritt av gangen, vi skal aldri kompromisse på kvaliteten på de tjenestene vi leverer.

NYE LOKALER: En tidligere gårdsbarnehage er pusset opp og utgjør når hovedkvarteret til Gode Øyeblikk på Ørnes. – Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye tilbud, som blant annet overnattings-helger, sier Karin Rømo Sandvik. Rune Nilsen

LAGER NYE TILBUD

Nylig kjøpte selskapet opp en gårdsbarnehage på Ørens, et bygg som er pusset og som er basen for virksomheten. Helgen 10.-12. august går startskuddet for et helt nytt aktivitetstilbud, med overnatting.

VARME HENDER OG KOMPETANSE

– Dette vil fungere godt som avlasting for familie og pårørende, samtidig som vi skal lage en innholdsrik og spennende helg for de eldre.

For Karin er nøkkelordene trygghet, frihet og livsglede. Varme hender og tung fagkompetanse skaper trygge rammer.

– Dette er mennesker som har levd et liv, de bærer med sine erfaringer. Da er det viktig for oss å bli kjent med dem og finne ut hva som er viktig. Hva de bryr seg om, hva som betyr noe.

Demens kan slå inn tidlig, og Gode Øyeblikk har laget et eget tilbud for disse. Les mer her.

Varme hender
VARME HENDER: Noen ganger er alt du trenger en sterk og varm hånd – da oppstår det gode øyeblikket. Rune Nilsen

OPPLEVELSER OG MESTRING

Karin  liker også å bruke naturen aktivt, enten det er en trivelig tur langs skogsveier eller om bord i en båt langs den bråvakre Salten-kysten.

Opplevelser er viktig. Det skaper samhold, engasjement og en følelse av mestring.

I fjor høst vant Gode Øyeblikk Angel Challenge under DNB NXT i Bodø. Det sikret selskapet 450.000 kroner i prispenger, noe som ble med på å styrke bedriftens økonomiske fundament.

SVÆRT GOD RESPONS

Responsen fra markedet har vært entydig positiv. En av de som har sett hvordan tilbudet fungerer, er tidligere lensmann og mangeårig politiker Kjell Zahl:

– Som verge må jeg bare si at den jobben Gode Øyeblikk leverer er helt formidabel. De komplementerer det kommunale tilbudet på en helt eksemplarisk måte.

TOPP SOMMER-STEMNING

I Mosvolddalen er bursdagskaken snart oppspist. Latteren sitter løst rundt bordet. Karl Buvik og Andreas Olsen har nettopp sikret seg bit nummer tre. De to setter stor pris på dagtilbudet denne sommeren.

Tidligere jobbet de sammen på Hydro i Glomfjord. Nå får de sjansen til å møtes igjen.

– Når du ser hvor mye dette betyr for de eldre, så inspirerer det til ytterligere innsats. Jeg er helt overbevist om at vårt arbeid i Gode Øyeblikk skaper et bedre liv for de eldre, konkluderer Karin Rømo Sandvik.

TOPP STEMNING: Karl Buvik og Andreas Olsen stråler om kapp med sola når de får litt ekstra oppmerksomhet fra Karin Rømo Sandvik.  Hydro-veteranene stortrives på dagtilbudet til Gode Øyeblikk. Rune Nilsen

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.