NORDLANDSSYKEHUSET: Et av landets mest moderne sykehus. FOTO: Jan Eskil Severinsen

Slik har Nordlands­sykehuset blitt et av landets mest moderne sykehus

Det har tatt et drøyt tiår, men endelig kan Nordlandssykehuset begynne å høste fruktene av byggeprosessen som har resultert i et av landets mest moderne sykehus. I 2019 settes det strek for prosjektet som har vært en tålmodighetsprøve for mange ansatte.

20. juni 2018

Jobb

Se for deg følgende problemstilling: Du har et sykehus midt inne i et bysentrum, med stort etterslep og et skrikende behov for modernisering og større kapasitet. Hvordan er det mulig å løse dette, samtidig som sykehuset skal være i full drift?

Jo, ved hjelp av tålmodige ansatte lar det meste seg gjøre.

–        Det har vært en enorm utfordring å gjennomføre dette samtidig med at sykehuset har vært i full drift. Det har tidvis vært belastende for de ansatte med tanke på støy og logistikkutfordringer, men i dag når det aller meste er ferdig føler nok mange at det var verdt det. Vi har fått et enormt løft på mange områder, sier HR-rådgiver ved Nordlandssykehuset Arve Nordlie.

Moderne og tidsriktig.
MODERNE OG TIDSRIKTIG: De viktigste løftene er at funksjonaliteten er tilpasset det som er dagens behandling. Jan Eskil Severinsen.

Moderne og tidsriktig

De viktigste løftene er at funksjonaliteten er tilpasset det som er dagens behandling, færre senger og langt større rom for poliklinisk og konsultativ behandling. Det vil si utredning og behandling som utføres uten at pasienten legges inn på sykehus.

Men også utseendemessig, har Nordlandsykehuset vært gjennom et skikkelig hamskifte.

–        Det er gjort en stor jobb med designet. For å bruke K-bygget som et eksempel, så har alle de forskjellige etasjene forskjellig fargesammensetning. Det bidrar til å gjøre ting mer oversiktlig, men også langt mindre klinisk enn tidligere, noe som gir en annen følelse enn tradisjonelle behandlingsrom, og som får pasienten til å slappe mer av, sier Nordlie.

Den moderne og tidsriktige utformingen har også mye å si for trivselen blant de ansatte.

–        Det har det helt klart. Vi har mange ansatte som har jobbet gjennom hele utbyggingsperioden, og det er klart det er triveligere å gå på jobb i disse omgivelsene sammenlignet med hvordan det har vært. Dette i tillegg til at de i dag får mer tid til å jobbe med det de faktisk skal jobbe med, nemlig å ha pasientkonsultasjoner framfor å måtte bruke tiden på å flytte rundt på pasienter.

Mer effektive

Det første møtet med sykehuset er noe helt annet i dag sammenlignet med tidligere. Der man før ble møtt av en luke i veggen, møtes man nå av en stor, åpen resepsjon og profesjonell mottakelse. De nye registreringssystemene gjør at de som jobber i mottaket har mer tid til å hjelpe dem som har behov for litt ekstra assistanse. Dette gir også en mer effektiv organisasjon, som igjen bidrar til å øke trivselsfaktoren hos de ansatte. Også arkitektonisk er det gjort grep utenom det vanlige.

Resepsjonen til sykehuset er helt annerledes.
NY RESEPSJON: Det første møtet med sykehuset er noe helt annet i dag sammenlignet med tidligere. Jan Eskil Severinsen.

–        Vi har blant annet integrert fasaden fra det gamle sykehuset fra 1927 i det nye bygget. Vi opplever faktisk at det kommer folk på besøk til oss kun for å se på denne. Vi vet også at nye fasiliteter gir økt trivsel. Det har ikke vært enkelt for våre ansatte å jobbe midt i en byggeprosess av denne størrelsen, men sykehuset har vært opptatt av å være god på å informere godt om prosessen hele veien, slik at alle ansatte har vært så godt oppdatert på prosessen som mulig, sier Nordlie.

Flere søkere enn UNN

Dagen sykehus er et av de mest moderne teknologiske sykehusene i landet. Dette er viktig på flere områder.

–        Én ting er det rent teknologiske, fra robotkirurgi til hvor mye enklere vi kommuniserer internt og med de andre sykehusene. Men med tanke på rekruttering er dette også en veldig viktig faktor. Det blir stadig vanskeligere å rekruttere fagfolk i helsevesenet, noe som på ingen måte er unikt for oss. Men vi er lokalisert i Nord-Norge og er ikke et naturlig førstevalg for mange. Det vi likevel ser i dag er at vi har større søknad av LIS-leger (tidligere turnusleger) enn UNN. Vi ligger på 400-500 søkere, og det er vi veldig godt fornøyd med. Dette hadde ikke vært tilfelle uten utbyggingen av sykehuset. Vi bruker dette aktivt i rekrutteringsprosessen vår, sier Nordlie.

DAGENS SYKEHUS: Et av de mest moderne teknologiske sykehusene i landet. Jan Eskil Severinsen.

Markedsføring

I et utfordrende rekrutteringsmarked er et topp moderne sykehus en helt avgjørende faktor.

–        Det er noen hovedfaktorer som spiller inn når man skal rekruttere nye fagfolk. Jobb og jobbinnhold er den klart viktigste. Det å kunne tilby tidsriktige omgivelser og topp moderne utstyr og metoder har mye å si. En annen viktig faktor er det vi kaller «bo og leve». Bodø kan høres langt nord ut for mange, men vi er en by i stor vekst og mangler lite eller ingen ting i forhold til andre byer, sier Nordlie som gjerne skulle sett at nye Nordlandssykehuset fikk større plass også i andres kampanjer.

–        Det er sjelden man ser at Nordlandssykehuset blir brukt når Bodø skal selge seg selv. Man tar det nok gjerne litt for gitt sykehuset er her. Men nå som vi virkelig kan skryte av å ha et av landets mest moderne og tidsriktige sykehus, burde man kanskje begynne å bruke det i markedsføringen av byen.

NY HOVEDINNGANG: Sykehuset har fått et moderne utseende. Jan Eskil Severinsen.

Ønsker du oppdateringer fra Bodø, gode historier og aktuelle jobber?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.