Slik takler du gullfeber på arbeidsplassen

Du bør blant annet holde deg unna vinduer med utsikt og 14-kaffen.

6. november 2020

Gullfeber

Store deler av Bodø by er smittet av gullfeberen, noe som kan være en utfordrende situasjon for dem som ikke vil bli smittet. Spesielt på arbeidsplassen kan dette være krevende, når mange smittede sprer symptomer som positivitet, stå-på vilje, enormt engasjement og en nærmest urealistisk tro på framtiden vilt rundt seg.

Har du ikke hørt om gullfeber før? Trykk her. 

Her er noen tips til deg som vil holde deg smittefri på arbeidsplassen:

 

Hold deg til søringan

Vær forsiktig i lunsjen, det er da alle de smittsomme samtaleemnene kommer opp. Unngå alle samtaler som handler om sport, kultur, byutvikling, resturanter, flyplasser og nye hoteller. Hold deg til søringene om det er noen tilgjengelig. Den beste løsningen er egentlig å spise på pulten din.

Utsiktskarantene

Ikke se ut vinduene, spesielt om de grenser mot Landegode eller Børvasstindan. Den fantastiske utsikten kan få selv den største gull-motstanderen til å kaste seg inn i en frivillig karanteneperiode. Å se ut mot byggearbeid i sentrum kan også gi enorm optimisme om framtiden, så unngå for all del det også.

Strategisk kaffepause

Til 14-kaffen må du holde deg langt unna lokale delikatesser som støtter opp om gullbyen. Bakverk fra Brødrene Berbusmel, kaker fra Bodø Bakeri eller sjokolade fra Craig Alibone frarådes på det sterkeste om du ikke vil bli smittet. Må du til nød ut på en lønningspils, må du for alle del styre unna øl fra Bådin. Mack er innafor.

Husk skjerfregelen

Ellers oppfordres alle til å opprettholde skjerfregelen for å begrense smitten. Likevel bør dette gjøres med forsiktighet på kampdager, da det lett kan tiltrekke nye bekjentskaper som kan være smittet.

Lurer du på hva skjerfregelen er? Da må du trykke her.