Alan Walker

Alan Walker headliner nykommerfestivalen Opptur i Bodø sentrum. Rikkard Häggbom

Sommerens festivaloversikt

For mange er det ikke helt sommer uten at man har vært på minst en festival. Den unike festivalstemningen, musikken og gode venner skaper gode sommerminner. Vi har satt sammen en liten liste med noen av festivalene som arrangeres i år i Bodø og regionen rundt oss. Listen er ikke komplett, vi har fokusert på å få med oss de største.

30. juni 2017

Fritid

For en oversikt over hva som skjer på spesielle datoer kan det også være verdt å sjekke ut Visit Bodøs aktivitetskalender. 

TRÆNAFESTIVALEN 6. – 9. juli – Træna

Denne ligger på ingen måte i umiddelbar nærhet av Bodø, men mange bodøværinger velger likevel å ta den drøyt fem timer lange turen med båt for å oppleve det som kalles Norges vakreste musikkfestival. Festivalen har eksistert siden 2003, og mangedobler innbyggertallet på øya hver sommer. Træna er Norges eldste fiskevær, og har rundt 500 innbyggere.

Årets utgave av Trænafestivalen kan skilte med artister som Aurora, Sigrid, Honningbarna, Julie Bergan og Olle Abstract. Dette er en sommeropplevelse av de sjeldne, og noe å krysse av lista for deg som aldri har vært der.

Sjekk ut festivalens hjemmeside for info og billetter

Trænafestivalen
Trænafestivalen

OPPTUR 28.-29. juli – Bodø

Opptur er et nytt bekjentskap på festivalkartet. Festivalen arrangeres ved Bankgata skole midt i Bodø, og har som mål å «formidle musikk og opplevelser som skal få fram gåsehuden». Og med tanke på artistene som kommer, virker målet å være fullt ut oppnåelig.

Alan Walker, Nico & Vinz, Julie Bergan, Joddski og Martin Jensen er blant dem som skal få det til å bruse blant publikum.

Les mer om festivalen her

Alan Walker
Alan Walker er headliner lørdag kveld. Rikkard Häggbom

NORDLAND MUSIKKFESTUKE 04.–13.august – Bodø

Møtet mellom kultur og natur er spesielt for Nordland Musikkfestuke. Festivalen er kjent for konserter på utradisjonelle steder som toppen av Keiservarden, ute på Nyholmen Skandse, på torget eller på Mjelle. I tillegg arrangeres det konserter i kirker og konsertlokaler over hele byen.

Nordland Musikkfestuke er en av de største festivalene i Norge, og er en musikkfest med et bredt nedslagsfelt. Programmet består i hovedsak av klassisk, jazz, samtidsmusikk, folkemusikk, musikkteater, dans, og pop/rock.

Årets program spenner fra soulkongen Jarle Bernhoft på spektakulære Keiservarden, til finsk tango med Tangoorkesteri Unto nede på Sinus. Du kan få med deg et av de viktigste verkene i musikkhistorien, Johann Sebastian Bachs H-mollmesse, og du kan få oppleve verdensstjernen Ana Moura med fullt fadoorkester. Årets festivalprofil er felespiller Gjermund Larsen, og han vil holde flere konserter i løpet av uka.

Her kan du se hele programmet til Nordland Musikkfestuke

Konsert på keiservarden under Nordland musikkfestuke i 2008. I år er det Odd Norstoga som står for underholdningen på Keiservarden. Foto: Sverre Magnus Bjørseth
Konsert på keiservarden under Nordland musikkfestuke i 2008. I år er det Jarle Bernhoft som står for underholdningen på Keiservarden. Sverre Magnus Bjørseth

LANGSANDFESTIVALEN 12. august, Sandhornøy

Langsanden på Sandhornøy er et populært utfluktsmål for mange, og denne årlige festivalen pleier å samle godt med folk. Festivalen kan by på matutsalg, fotoutstilling. yoga på stranden, sandslottbygging og barneaktiviteter. F.A.K.S, Min Trio, Under the kilt og Cobra sørger for musikken fra klokka 18..

Sjekk festivalens hjemmeside for mer informasjon

Langsanden
Langsandfestivalen har plass til absolutt alle.

PARKENFESTIVALEN 18.-19.august – Bodø

Parkenfestivalen er sommerens store happening i Bodø. Dette er en utendørs pop/rockfestival som i 2017 arrangeres for 12. år på rad. Siden oppstarten i 2006 har festivalen hatt artister fra både inn- og utland. Festivalen avholdes i idylliske Rensåsparken, og har de siste årene solgt ut festivalbillettene på rekordtid.

På årets festival kan du chille med Kygo, Matoma og Seeb. Du kan få pulsen noe opp med Franz Ferdinand, Kråkesølv og DeLillos. Og nyte smektende popperler signert Minor Majority, Ane Brun og First Aid Kit. Blant mange andre som garantert kommer til å gjøre også årets utgave av Parken til en suksess.

Les mer om Parkenfestivalen på hjemmesiden. Skal du ha tak i billetter kan vi anbefale deg å følge med på Facebook, eller lage en egen status om at du ønsker billett. Det er alltid noen som selger når festivalen nærmer seg 🙂

Parkenfestivalen i 2010 i Rensåsparken. Foto: Olav-Inge Alfheim
Parkenfestivalen i 2010 i Rensåsparken. Olav-Inge Alfheim

VILLMARKSDAGAN 19. august – Beiarn

I år feires det 20-årsjubileum for Villmarksdagan i Beiarn. Dette er ei salgs- og utstillingsmesse for varer og produkter fra eller til bruk i villmarka. De har utstilling av alt fra  jakt-, fiske- og frilufts utstyr til husflidsprodukter. De ønsker å skape ”levende” Villmarksdaga, ved at utstillere lager aktiviteter, demonstrasjoner som engasjerer publikum.

Som de selv sier på hjemmesiden sin har de ikke mål om å bli størst, men heller å få til trivelige dager med hyggelige opplevelser, erfaringsutveksling og kanskje ett skikkelig røverkjøp!? Likevel, til tross for å være ei lita bygd på rundt 1.000 innbyggere, hadde de i fjor nærmere 5.000 besøkende.

Du kan lese mer om Villmarksdagan her

Vi har også laget en oversikt over andre sommeraktiviteter i Bodø og regionen. Sjekk ut listen her.