Bandet Svømmebasseng

Vi har laget en liste over seks konserter du ikke bør gå glipp av i mars, Svømmebasseng på Dama Di er en av de! FOTO: Håvard Schei

Stup ut i konsertbassenget i mars!

Med blant annet lokale releasekonserter, tidligere parkenfavoritter og Svømmebasseng sin dansbare indie på programmet, så bør mars by på nok av konserter som man kan stupe ut i denne måneden. Her er hvertfall seks konserter du ikke bør gå glipp av i mars.

28. februar 2019

Fritid

Torsdag 7. mars: Anna Kajander på Dama di (Halv ti på torsdag)

Nord-Norges nye, kraftfulle stemme.

Anna Kajander fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin» lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og fikk førpremiere hos Ruben på NRK P3.

Etter å ha spilt flerfoldige konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å for alvor jobbe med musikken. Det merkes at hun har jobbet hardt, hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster.

De som legger turen til Dama di denne marskvelden har mye fint i vente!

Torsdag 14. mars: SKAAR på Dama di (Halv ti på torsdag)

Who: Mad Norwegian rockers. Why you’re going to love them: Anthemic riffs and haunting vocals -NME UK

En gripende og oversanselig reise i alternativ poprock! SKAAR kommer for første gang til Bodø, med debutalbumet «Feed Me to the Stars» i bagasjen. Albumet er spilt inn sammen med Tony Doogan (Mogwai, Belle & Sebastian) i Glasgow.

Ikke gå glipp av SKAARs fortryllende fremføring på Dama Di.

Torsdag 21. mars: Jack Stillwater på Dama di (Halv ti på torsdag)

Parkenfavoritter og kritikerrost americana returnerer til Bodø.

Det norske kritikerroste americana-bandet Jack Stillwater skal nå følge opp sin sagnomsuste «The Farmer Trilogy» (2016) som tok bandet gjennom hele landet, med 50 konserter fra Kristiansand til Hammerfest. Albumet havnet også på toppen av musikkbloggen Dust of Daylight sin liste av de beste albumene fra 2016, samtidig som Fredrik Wandrup i Dagbladet plasserte «The Farmer Trilogy» på tredjeplass på listen av årets beste album.

Sånt skaper ikke så rent få forventninger til Jack Stillwater i 2019, og til bandets fjerde album «Deep dark woods» som slippes fredag 15.Mars, en uke før bandet spiller i Bodø.

«Deep dark woods» er produsert av Bendik Brænne.

Lørdag 23. mars: Ann-Iren Hansen (releasekonsert) i Stormen Konserthus

Ann-Iren Hansen har ikke ufortjent blitt sammenlignet med Kari Bremnes.

Hennes musikalske univers plasserer deg ytterst på en holme i kraftig nordavind. Havet er mørkt med store dyp, men heldigvis er det akkurat passe avstand mellom livbøyene av lys. De tekstlige bildene er friske, uvanlige og overraskende mens klisjéene er få.

Visetalentet slipper sitt tredje album, «Ikkje lukk hjertet igjen», i Stormen Konserthus 23. mars, mens singelen «Ensomheta og æ» er allerede ute. Billetter kjøper du her!

Torsdag 28. mars: Svømmebasseng på Dama di (Halv ti på torsdag)

Svømmebasseng er kjent for å skape svette lokaler med sin dansbare indie, gjennomførteliveshows og fengende tekster.

Svømmebasseng har de siste årene fylt konsertlokaler landet rundt til randen, men aldri vært på en skikkelig turné. Endelig tar bandet en sammenhengende tur rundt i Norge med splitter nye låter fra den kommende EPen i bagasjen, gitt ut på Playground Music.

Svømmebasseng er kjent for å skape svette lokaler med sin dansbare indie, gjennomførte liveshows og fengende tekster. Publikum blir dratt gjennom et rikt tekstunivers akkompangert av melodiøse riff, harmonerende kor og distinkte synthlag som preger den velkjente sounden til bandet.

Kombinasjonen blir en lettlikelig indiepop med et dypt repertoar av egenpreget sound og tekster som drar lytteren inn i en transe mellom det melodiøse og det lyriske.

Lørdag 30. mars: Terje Nohr (releasekonsert) på Sinus

I 2005 skjer det mye rart. Kyoto-avtalen trer i kraft, YouTube blir lansert og ingen stiller spørsmål ved at Lance Armstrong vinner sin 7. strake Tour de France. I tillegg slipper Bodø artisten Terje Nohr debutalbumet «Så langt».

Selv om mye forandrer seg på 14 år, har Terje Nohr fortsatt med å lage musikk som kjennetegnes av gode melodier og treffsikre tekster på nordnorsk, i et musikalsk landskap mellom nordisk visesang, Beatles og Ry Cooder. Det har omsider resultert i det nye albumet «Tvers Igjenna» som slippes nå i mars, der Terje Nohr tar låtskrivingen enda lenger inn i gitarskogen med bidrag fra sine sønner i Kråkesølv og flere andre fra bodøs mangslungne musikkliv.

Lørdag 30. Mars skal det første albumet på 14 år fra Terje Nohr feires på Sinus, med et kremband bestående av Arnfinn Bergrabb, Petter Unstad, Kristoffer Unstad, Ole Erik Ulvin og Lena Jinnegren. Terje Nohr fra Bodø er mest kjent som gitarist for artister som Halvdan Sivertsen, Terje Nilsen, Lars og Ola Bremnes. Sikre deg billetter her.