Gateartist Kulturnatt 2016

Kulturnatta ble arrangert for første gang i 2016, og ble en stor suksess.

Sulten på kulturopplevelser i høst? Her er noe av det Bodø har å by på

Redd for ikke å ha noe å finne på i Bodø i høstmånedene? Det har du liten grunn til.

1. september 2017

Fritid

Sommerfestivalene er over, og vi kjenner det er blitt litt kaldere i været. Heldigvis er det ingen grunn til å kjede seg av den grunn. Vi har satt sammen en liten liste til dere med ulike arrangement som går av stabelen i Bodø utover høsten.

Bodø Intergalactic Weekend (1. – 3. september)

Er du blant alle dem som har et nært forhold til Star Wars-universet, bør du sette av den første helga i september. Da omgjøres nemlig Glasshuset til en Star Wars-kulisse, og du kan delta i et rollespill hvor du selv velger hvilken side du vil støtte. I løpet av helga risikerer du å møte mange kjente Star Wars-karakterer i sentrum. Du vil også få muligheten til å treffe Jeremy Bulloch som spilte Boba Fett i «The Empire Strikes Back». Det er med andre ord duket for en stor opplevelse for alle Star Wars-fans der ute.

Her kan du lese mer om arrangementet

Bodø Intergalactic weekend

Coverbandfestivalen (1. – 3. september)

Historiens andre utgave av festivalen på kaikanten mellom Radisson Blu og Stormen bibliotek. Fjorårets festival var en dundrende suksess, og lite tyder på at det ikke blir mer av det samme i år.

Mer informasjon om festivalen finner du her

Coverbandfestivalen så dagens lys i 2016, og ble en knallsuksess.
Coverbandfestivalen så dagens lys i 2016, og ble en knallsuksess.

Barents Summer Games (1. – 3. september)

Mer enn 1.000 deltakere fra Norge, Sverige, Finland og Russland, i aldere 15-25 år, møtes til dyst i Bodø første helga i september. Dette er fjerde gang i historien Barents Games kommer til Bodø, og årets utgave blir det største internasjonale mesterskapet i Nordland noen gang. Det konkurreres i alt fra friidrett til boksing, tennis og turn, bare for å nevne noe. En begivenhet det er vel verdt å sjekke ut for alle som er glad i sommeridrett.

Her kan du lese mer om Barents Games

Barents Games logo
Barents Summer Games blir det største mesterskapet noen gang i Nordland.

Nødutgangfestivalen (28. – 30. september)

Siden oppstarten i 2006 har Nødutgangfestivalen etablert seg som en sterk drivkraft for nye kunstuttrykk som ellers kanskje ikke passer inn i et kommersielt format. Her møtes artister og musikere på tvers av sjangere, for å gi publikum opplevelser de vil slite med å finne andre steder. En ypperlig arena for publikum til å få utvidet sin musikalske horisont.

Her finner du mer om festivalen

Logo Nødutgangfestivalen
Nødutgangfestivalen lever i beste velgående, og arrangeres i år for 12. gang.

Nattevandring på Keiservarden (9. september)

NORAD og Bodø og Omegns Turistforening inviterer til nattevandring fra Turisthytta til Keiservarden. Turen er en del av en opplysningskampanje om FNs bærekraftmål som ble vedtatt i 2015, og som har som mål å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og bremse klimaendingene innen 2030. På turen opp mot toppen, vil det være aktiviteter og installasjoner hvor store og små kan lære om bærekraftmålene. Vel oppe venter en konsert med fantastiske Violet Road. Så hvorfor sitte hjemme?

Mer informasjon finner du her

Stien opp til Keiservarden
Den oppgraderte stien opp til Keiservarden har vært en stor suksess. Nå håper arrangøren at tusenvis tar turen på nattevandring.

BAREDANSfestival (8. – 10. september)

En festival om og med dans, med forestillinger, dansetrening og workshops. Programmet favner bredt, og har noe for barn, danseglade og for profesjonelle dansere.

Her kan du lese mer om festivalen

 

Carte Blanche "While they are floating"
Carte Blanche kommer med forestillingen «While they are floating». Arash Nejad

 

Gnist Gründeruka (10. – 12. oktober)

Går du med en gründer i magen? Sitter du på en idé, men sliter med å finne ut av hvordan du skal ta den videre? Da er dette noe for deg. Målet er å hjelpe gründere med å tilrettelegge en enklere oppstartsreise, og samtidig tilrettelegge for videre utvikling. Det vil være kurs og workshoper i tillegg til sosiale arrangement. En ypperlig arena for deg som drømmer om å starte for deg selv.

Her kan du lese mer om arrangementet

Logo Gnist Gründeruke
Gründeruka er en ypperlig anledning til å få fart på sakene dersom du drømmer om å sette en god forretningsidé ut i livet.

Kulturnatta (13. oktober)

Kulturnatta ble arrangert for aller første gang i Bodø i fjor, og ble en dundrende suksess. «Magisk», «overveldende» og «fantastisk» var ord som ble brukt i beskrivelse av kvelden. Det anslås at smått utrolige 15.000 mennesker deltok på arrangementet, og derfor kommer det nok ikke som noen overraskelse at det blir Kulturnatt også i år. Publikum kan forvente seg mye av det samme som sist, men det loves også noen overraskelser.

Gateartist Kulturnatt 2016
Kulturnatta ble arrangert for første gang i 2016, og ble en stor suksess. 

Konserter i Stormen

Er det ren underholdning du er ute etter, kan Stormen by på en sterk og variert meny denne høsten. De byr på alt fra mektige klassiske verk til verdens kanskje mest kjente musikal. Her er det noe for de aller fleste av oss, og her har du et lite utvalg:

9. september: Mari Boine

22. september: Riksteateret: Gjengangere

24. september: Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow

28. september: NOSO spiller Griegs a-mollkonsert

2. og 3. oktober: Brit Floyd

4. og 5. oktober: Kari Bremnes

6. og 7. oktober: Dagfinn Lyngbø «Supersmud»

3. november: Eva Weel Skram

11. november: The Johnny Cash Roadshow

28. november: Sissels jul

29. november: Halvdan Sivertesen

4. desember: Kurt Nilsen

7. desember: Radioresepsjonens postkasse

8. desember: Big Bang

11. – 13. desember: The Sound of Music (Hålogaland teater og NOSO)

Her kan du lese om alle arrangementene i Stormen