FORSKER: Anne Sørstrøm er doktorgradsstipendiat ved Nord universitet. Nadia Norskott

– Takknemlig for å få lov til å bidra

Doktorgradsstipendiat Anne Sørstrøm tar vakter på Pandemiposten på Nordlandssykehuset HF under koronakrisen.

4. mai 2020

Miniportrett

I serien Miniportrettet blir vi bedre kjent med bodøværinger som har kommet til Bodø etter å ha studert eller jobbet andre steder. Denne gangen snakker vi med Anne Sørstrøm, doktorgradsstipendiat ved Nord Universitet.

Anne Kristine Sørstrøm (34)
Sykepleier og doktorgradsstipendiat ved Nord universitet
Opprinnelig fra Svolvær i Lofoten

 

Hvorfor valgte du å flytte til Bodø?

– Jeg flyttet først til Tromsø for å studere, hvor jeg møtte det som senere skulle bli mannen min, bodøgutten Kristian. Etter endt utdannelse i Tromsø flyttet vi til Oslo på grunn av jobb, men i 2014  ble suget mot nord for sterkt. Vi følte begge et behov for en kortere avstand til hav og fjell, samt at vi ville være nærmere familiene våre, spesielt når det ble aktuelt for oss å stifte egen familie. Bodø var et naturlig valg da det var passe stort, med spennende jobbmuligheter for oss begge.

Hvordan opplevdes det å flytte hit? 

– Å flytte hjem var helt rett for oss. Vi utnytter naturen på en helt annen måte enn når vi bodde sørpå. Som for eksempel det maritime aspektet; vi er nå båteiere og gleder oss til å bli skikkelige båtfolk. I tillegg har mange av våre venner også returnert til Bodø, så nettverket vårt her er stort. Både flotte kulturopplevelser og spennende karrieremuligheter har det faktisk blitt flere av ved å flytte hjem. Den største forskjellen er kanskje muligheten for å være alene når man er i skisporet eller på fjellet. Å gå på ski i Nordmarka en søndag kan føles like trangt som å stå i øl-køen på Parkenfestivalen, minus alle de hyggelige nordlendingene. Det eneste jeg tidvis savner fra livet på Grünerløkka er utvalget av take-away, samt været.

SUP: Lite slår en kveldstur på Soløyvannet i Bodø. privat


Hva er det beste med å bo i Bodø?

– Det er lett å svare på. Folkene og naturen. Det er utrolig mange hyggelige, flotte og driftige folk i Bodø, og jeg er så heldig at jeg kjenner mange av dem. Det er en by full av fine folk. Oppveksten i Lofoten innebar mye tur og friluftsliv, både på sjøen og i fjellet. Det er viktig for meg å videreføre det til egne unger, og Bodø og omegn har uendelig med fantastiske turområder. Bodø er også en fin by å ha barn i, med mange fine aktiviteter som Bodø Andelslandsbruk, 4H-gården, supre gapahuker i bynære områder, Luftfartsmuseet, Nordlandsbadet, Stormen Bibliotek, klatrehall og skøytebaner for å nevne noe.

Hva er det beste med jobben din?

– Jobben min innebærer at jeg får lønn for å lære meg å forske. Ved å ta en doktorgrad får jeg muligheten til å påvirke praksis for sykepleiere og pasienter gjennom forskning, og det er spennende. I tillegg underviser jeg på sykepleierutdanningen, som er gøy og givende. Jeg liker at jobben er variert og fleksibel, som er fint når man har små barn.

– Jeg har lenge kjent på et savn etterå jobbe med pasienter igjen, og når koronapandemien kom til Norge ble jeg brått kastet ut i klinisk sykepleie igjen. Jeg meldte meg som tilgjengelig helsepersonell, og ble raskt kontaktet av Pandemiposten på Nordlandssykehuset. Der jobber jeg nå med en helt fantastisk flink gjeng som har tatt godt i mot meg. Det er utfordrende, spennende og vanvittig lærerikt, og jeg er takknemlig for å få lov til å bidra så godt jeg kan i disse tider.

UT PÅ TUR: Sandslottbygging på den vakre stranden i Kvalvika. privat

Beskriv din optimale Bodø-helg!

– Jeg våkner opp til barn som har sovet hele natten. Vi spiser frokost sammen, før jeg klemmer inn ei crossfit-økt med de flinke folka på BB Gym på Langstranda. Vinterstid blir det i tillegg skitur fra Maskinisten til Skihytta med Kvikk-lunsj, blide barn og bikkje. Er det sommerstid sykler vi ned til Moloen og tar båten vår «Turid» ut for en strekk. Vi har mange områder å utforske, så kanskje vi begynner med Kjerringøy og Sjunkanfjorden om kapteinen er enig. Kanskje går vi i land på Kjerringøy for en tur på Kvarven, etterfulgt av matauk på Markens Grøde. Om jeg i tillegg får slarvet med venninner over en Espresso Martini på Leiligheta er helga bortimot perfekt.

Annes tre Bodø-favoritter!

Å kjøpe ferske reker på kaikanten
SUP-brett en sommerkveld på Soløyvannet
Heggmotinden etterfulgt av bading i Vatnvatnet

 

BÅTLIV: Bodø har mye å tilby for dem som har tilgang på båt. privat

Flere miniportretter? Les om Pernille i Iris Salten her!