– Tenk kreativt på tur i påsken

Her er tipsene til deg som skal på tur i Bodømarka i påskeferien.

7. april 2020

Fritid

Bodøværinger rådes til å holde seg unna hytta denne påsken, og det gjør at mange vil oppsøke Bodømarka disse dagene for å komme ut på tur. Populære turmål som Keiservarden og Bestemorenga blir fort overbefolket, og det oppfordres til å være kreativ når vi skal velge påskens turmål, for å unngå store folkeansamlinger og å gå i stampe med andre.

Bjørn Godal i Salten Friluftsråd har flere tips til deg som skal på tur i påsken.

– Hovedtipset mitt er å snu hodet litt. Du kan gå tur stort sett hvor som helst, og du kan også gå i favorittløypene dine om du legger tidspunktet litt tidligere på dagen eller senere på ettermiddagen, mener Bjørn Godal.

Finnes mer enn Mjelle og Ausvika

Det er meldt forholdsvis mildt vær i påsken, noe som gjør at de mange strendene rundt i Bodø kommune er fine turmål i denne perioden.

– I starten av påsken ser det ut til å bli ruskete, men fint fjærevær, og er et perfekt tidspunkt for å utforske noen nye strender. Det finnes mange fine strender i Bodø som ikke er Mjelle og Ausvika, sier Godal, og tipser om strendene på Straumøya, Buholmstranda på Kløkstad og Auvika videre ut mot Mjelle.

Dra på topptur! Se de beste toppturene rundt Bodø her.

AUVIKA: Den vakre stranden på Nordsia er et mindre folksomt alternativ. Frida Xiang

Om du vil ta skiene fatt, er det fint å gå øst for Bestemorenga mot Svartnes eller i Støvermarka. I Tverlandsmarka er det også mindre folk. På Nordsia er det fine områder ved Steigtindvatnet og Festvågmarka hvor det er mulig å gå på ski.

Godal tipser også om Mjønesfjellet som et fint utgangspunkt, mellom Sagelva og Tverlandet er det flere ulike startpunkt å velge mellom.

– Det er meldt mildvær, så det er fint å velge turområdet hvor man kommer seg litt opp og inn i marka. Vær oppmerksom på at det kan være overvann på vannene når det er så mildt som nå.

Noe annet vi bør være oppmerksom på er at populære turmål som Fridalen, Kistrand og Kvalhornet  ligger i Fauske kommune, og må unngås nå i disse koronatider.

Mer turinspirasjon? Få 64 turforslag i Bodø fra ut.no

TENK NYTT: Det oppfordres å unngå store folkemengder på tur i påsken. Eivind Ruud

Ta fram sykkelen

Ønsker du å gå til fots og ikke på ski, er Nordsia stedet å dra. Godal tipser om stien fra Bremnes og ut til Geitvågen som en fin tur for hele familien, og også turne ut forbi Mjelle ut mot Bremnesodden, men ta gjerne litt uvante tider av døgnet til bruk. Nærmere byen er også området rundt Bratten mindre folksomt og blir raskt snøfritt.

Siden det er meldt mildvær, vil også kanskje veiene være bare i påsken, så det er også fullt mulig å ruste opp sykkelen for en ny sesong og ta en sykkeltur i påsken.

Trenger du litt ekstra turmotivasjon? Telltur.no arrangerer Påskejakt, hvor du deltar i konkurransen ved å besøke åtte ulike turmål i Bodø kommune eller de andre Salten-kommunene. Les mer her.

I forbindelse med påsken har Den Norske Turistforening gått sammen med Miljødirektoratet, Helsedirektoratet og friluftslivs-organisasjonene for å lage egne  koronavettregler for friluftslivet, og anbefaler alle som skal på tur i påsken om å følge dem:

Har du vært på Junkerfjellet før? Den og 14 andre fjellturer i Bodø finner du her