Thomas André Hansen og Bjørnar Christensen

Eiendomssjefene: Thomas André Hansen (til venstre) og Bjørnar Christensen utfyller hverandre godt i jobben med å forvalte selskapets eiendommer.

Thomas (27) surfet på nettet da han leste innlegget som forandret alt

Thomas André Hansen satt og kjedet seg litt under arbeidet med masteroppgaven sin. Noen måneder senere var han eiendomssjef i bodøregionens største eiendomskonsern.

13. november 2017

Jobb

I dag jobber Thomas André Hansen som eiendomssjef hos T. Kolstad Eiendom. Veien dit startet med en litt tung dag inne på et grupperom, fordypet i en masteroppgave.

– Jeg kjedet meg litt, og kom over et innlegg fra Bodø i Vinden på Facebook. Det var en sak om 10 spennende ledige stillinger i Bodø. Jeg er jo bodøværing, og hadde allerede begynt å leke med tanken om å flytte hjem igjen. I kommentarfeltet var det et innlegg fra en ei som skrev at hun hadde fryktelig lyst til å flytte hjem bare hun fant en jobb som passet. Bodø i Vinden svarte henne i kommentarfeltet, og ba henne ta kontakt for å se om det var noe de kunne gjøre for henne. Det kan jo jeg også gjøre, tenkte jeg, sier Hansen.

Som tenkt, så gjort. Thomas kontaktet Bodø i Vinden og presenterte seg. Noen uker senere ble han kontaktet, og spurt om han kunne tenke seg å stille opp i en sak som skulle være som en slags åpen jobbsøknad, rettet mot partnerne deres.

Her kan du lese saken om Thomas

Banket på døra

Thomas stilte opp, og saken ble publisert. Ukene gikk uten at det skjedde så mye. Thomas hadde laget seg en liste over bedrifter han kunne tenke seg å jobbe for i Bodø. Samtidig ble han tipset av Bodø i Vinden og andre om én konkret bedrift. Den samme bedriften sto øverst på hans egen liste. Da var det bare én ting å gjøre.

– Døra til Tord Kolstad var den første jeg banket på. Vi satte oss ned og snakket over en kopp kaffe, og ikke lenger etter ble jeg tilbudt et internship. Da jeg var ferdig med det, ble jeg tilbudt fast jobb som eiendomssjef. Jeg gikk for det første og beste rett og slett, sier han.

Utenfor boksen

Selv om veien til jobben som eiendomssjef kan virke noe tilfeldig, er ikke Thomas dratt inn fra gata uten kvalifikasjoner. Snarere tvert imot. Som utdannet eiendomsmegler, med to års erfaring i megleryrket fra Oslo, og siviløkonom med mastergrad i strategi og ledelse, er han et perfekt tilskudd for selskapets andre eiendomssjef, Bjørnar Christensen.

– Vår jobb er å forvalte alt det vi har av eiendommer, og det er ganske mye. Thomas er en veldig god sparringpartner for meg, sier Christensen.

Måten Thomas endte opp i T Kolstad Eiendom på, er ikke unik. Selskapet har alltid tenkt utenfor boksen når det kommer til nyansettelser.

– Jeg fikk selv jobb her etter å ha tatt en telefon til Tord, som ga meg muligheten. Han er en type som har tro på mennesket, og liker å gi folk sjansen uten å kjøre voldsomme prosesser i jakten på nye folk. Det gjør at vi en veldig fin gjeng her som jobber godt sammen, sier Christensen.

Bratt kurve

Thomas hadde forventninger om en bratt læringskurve da han startet i jobben. Og forventningene er innfridd.

– Det har gått fra det ene til det andre, kort oppsummert. Jeg er involvert i alt fra kjøp og salg av næringseiendommer til utvikling av boligprosjekter. Erfaringen min fra bruktboligmarkedet, kombinert med masteren i strategi og ledelse, kommer godt med. Vi jobber mye med å legge strategier på hvordan vi skal skille oss fra de andre boligprosjektene, og finne det unike og spesielle som vil få folk til å velge oss, sier han.

Jensvolldalen

Nå er det boligprosjektet i Jensvolldalen som står i sentrum. Salget av trinn 3 av prosjektet skal starte i midten av november.

Jensvolldalen
Jensvolldalen

– Det blir spennende. Det første trinnet ble solgt ut raskt, og det som gjør dette prosjektet spesielt, er segmenteringen. Vi har truffet bredt, fra de som er i etableringsfasen, til småbarnsfamilier og de mer voksne, sier Thomas.

Et annet aspekt som gjør at dette prosjektet skiller seg fra mengden er beliggenheten.

– De fleste bygger i sentrum. Det som gjør Jensvolldalen spesiell, er beliggenheten ute i selve marka. Vi tror det er mange som ønsker seg det. Vi har 60 – 80 leiligheter med en størrelse på 30 – 90 kvadratmeter, så vi har noe for de aller fleste, sier Christensen.

Forme Bodø

Thomas studerte og jobbet i åtte år, før han vendte nesen hjemover igjen. Nå vil han være med på å forme framtidens Bodø.

– Jeg er imponert over alt det positive som har skjedd de siste årene. Hele prosjektet med Ny by – Ny flyplass er utrolig spennende, og noe jeg gleder meg til å være involvert i. For oss, som et lokalt selskap, er det helt naturlig at vi skal være med på dette. Vi har alle muligheter i Bodø. Nå er det bare å gripe dem. 

 

Fakta T Kolstad Eiendom

  • Etablert i 1994 av Tord Kolstad
  • Eier og forvalter ca. 120.000 kvadratmeter eiendom
  • Har 10 ansatte
  • Er regionens største eiendomsaktør
  • Jobber med prosjektering, utvikling, bygging, utleie og drift av boliger og næringseiendom
  • Driver også aktiv investeringsvirksomhet med eierinteresser i en rekke virksomheter