Bodø Spektrum

Ti ting du kan gjøre i høst

Dagene blir kaldere og mørkere, men høsten kan være veldig fin likevel. Her er noen gode tips til hva du kan gjøre en vanlig høstdag i Bodø.

18. oktober 2021

Fritid

Mange har høst som sin årstidsfavoritt, og det er ikke så vanskelig å forstå. Kald og deilig luft, mørke kvelder og nye rutiner med morsomme aktiviteter på programmet, er lett å like. Her er våre favoritter blant høstaktivitetene du kan prøve i Bodø denne høsten.

Endelig båltid

Når mørket brer seg over himmelen og temperaturen kryper nedover er det lite som er så koselig som å sette seg rundt et bål i marka. Maskinisten har flere ferdigbygde gapahuker og bålplasser som bare venter på å bli brukt av deg. Kombiner det med en tur i de mange stiene i området, så får du både trim og kos i ett. Godt for både kropp og sjel!

I Auvika er det også tilrettelagt for å fyr opp bål, med utsikt ut mot havet. Om det er for mørkt til å se, kan du i det minste nyte bølgesusen og den friske sjølufta. På en ekstra klar kveld ser du den vakre stjernehimmelen klart og tydelig, og ofte dukker også nordlyset opp på denne siden av byen.

Handle lokalt

REKO-ringen gjør at du kan handle mat direkte fra lokale produsenter i nærområdet. Du bestiller det du måtte ønske og henter varene til avtalt tid. Her er det mye spennende å finne av både kjøtt, grønt, bakst og andre godsaker. Høsten er høysesong for norske rotgrønnsaker, så hva med å plukke med seg litt gulrot, kål og potet, og lage en deilig høstsuppe?

Gå på nordlysjakt

Du har kanskje sett et glimt av det eventyrlige nordlyset allerede, og flere muligheter kommer. Selv om nordlyset kan sees fra de fleste steder i byen, får man den beste opplevelsen om man kommer seg litt bort fra de sterkeste lysene. Mange som jakter på nordlyset kjører ut mot Nordsia. Her er det mange steder du kan stoppe, lite lysforurensning og sikt over et større område. Populære stoppesteder er Løpsstranda, Ausvika, Geitvågen og Mjelle. Man kan også kjøre helt ut til Festvåg. Husk at nordlyset vises best på klare netter. Lykke til!

Nordlyset over Landegode. Kent Even Grundstad

Prøv fiskelykken

Nydelige Saltstraumen! Ikke bare er den vakker å se på, men også perfekt for å skaffe seg en kjapp middag. Du kan fiske under brua, men et annet populært alternativ er å kjøre over brua (fra Bodø) og til venstre inn en grusvei som leder deg til en perfekt fiskespot. Her står det allerede klar en sløyebenk du kan bruke, og kommer du til rett tidspunkt kan du se så mye sei at det ser ut som det koker i vannet. Da får du napp på omtrent hvert eneste kast. Solnedgangen er også utrolig vakker herfra.

Utsiktstopp nr 1

Ramnfloget er en «go to» når du vil ha utsikt over byen. Turen tar ikke lenger enn et kvarter, og når du kommer opp til toppen vil du sannsynligvis bare stoppe opp og stirre. Ekstra spesielt er det når det nærmer seg kvelden og byen lyser opp. Det er ganske flatt på Ramnfloget, så det er et ypperlig sted å ta med termos og et sitteunderlag, og bare nyte utsikten. Kanskje det fineste stedet å ta med kjæresten også, for romantisk er det!

Byen sett fra Ramnfloget. Kjetil Iversen

Quiz på en tirsdag

Selv om den kalde, mørke høsten byr på en god del innetid, trenger man ikke sitte hjemme. Det finnes mye morsomt man kan være med på, og en veldig populær aktivitet er quiz. Ta med deg gjengen på tirsdagsquiz hos Gatsby, med varierte spørsmål og en saftig burger på siden. For de fotballinteresserte har de også en egen fotballquiz på sportsbaren. Et flott avbrekk i starten av uka!


Kveldsvandring med hodelykt

Etter å ha vært stengt i over et år, har veien opp til Turisthytta endelig åpnet igjen. Dermed blir det enda enklere å komme seg til vårt kjære byfjell. Keiservarden er et av Bodøs mest besøkte turmål og har en fantastisk utsikt både mot byen, Landegode og Lofotveggen. Fjellet, med sine 366 høydemeter, er like flott uansett årstid. Om sommeren er det en perfekt plass for å få med seg midnattsola, og på høsten og vinteren får du med deg de vakre lysene fra byen på den ene siden, og nordlys og stjernehimmel på den andre. Ta på deg gode sko og en hodelykt, og prøv deg på en vakker kveldstur!

Hopp i havet

Bodø har fått sin helt egne flytende badstue, som ligger midt i sentrum, på brygga nærmest Bryggerikaia. Hit kan du dra sammen med venner eller kolleger, eller alene om du foretrekker det. Sett alt som skal gjøres på vent, mens du hopper i det iskalde havet og varmer deg opp igjen med dampen fra badstuovnen. Ta deg et øyeblikk og pust ut. Du kan lese mer om PUST her.

PUST-badstuen tar seg godt ut i båthavna. Her kan du nyte en kald dukkert!

Lad batteriene

Den siste delen av året kan fort bli litt hektisk, og det er ikke uvanlig med minusgrader nå som vi nærmer oss vintermånedene. Da passer det fint at Spektrum Velvære har et deilig spa du kan slappe av i, og kjenne varmen fra seks forskjellige badstuer. Du kan også teste både isgrotte, aromadusj og inne- og utendørs boblebad. Her får du virkelig ladet batteriene, så du er klar til utfordringene som venter.

En kveld full av action

Om du er ute etter det motsatte av avslapning og spa, kan Bodø Actionhall lokke med mange morsomme aktiviteter. «Bodøs kur mot kjedsomhet», som de sier selv, finner du i tredje etasje i Glasshuset. Her kan du blant annet spille lasertag, minigolf og prøve deg på escaperoom. Fra og med kl 22 på fredag og lørdag er det 20 års-grense på minigolfbanen, og da er det tillatt å ha med seg drikke fra baren inn på minigolfbanen. Gjør deg klar for en morsom kveld!