Bodø/Glimt anno 1993. Foto: Arvid Larsen

Bodø/Glimt anno 1993. Arvid Larsen

Tidenes Glimt-spillere

Et kjapt historisk tilbakeblikk på Bodø/Glimt viser at de har hatt utallige drivende, dyktige spillere gjennom tidene. Vi har listet opp noen av dem, men lista er selvsagt ikke uttømmende. Da ville den vært mye, mye lengre.

18. oktober 2019

Fritid

Harald «Dutte» Berg

En selvskreven kandidat på denne uoffisielle lista. Han fikk visstnok kallenavnet sitt fordi han var liten og spe som barn, men på fotballbanen var han alt annet. Noen av hans kvaliteter på banen var hurtighet, teknikk og spilleforståelse.

Han startet sin karriere hos Bodø/Glimt, og spilte senere for Lyn og ADO Den Haag. Han medvirket betydelig til at Glimt ble en toppklubb, ikke minst i cupmesterskapet i 1975.

I tillegg har han fostret opp en hel rekke velkjente fotballspillere med samme etternavn.

Jon Abrahamsen

Jon Abrahamsen var i sin tid keeper, og for Glimt voktet han buret i den berømte 75-sesongen, og Glimts første periode i norsk toppfotball. Han kom opprinnelig fra Finnmark,  og ble kåret til intet mindre enn årets keeper i Norge i 1980, og spilte tre kamper for landslaget.

Runar Berg

Runar Berg regnes av mange som den viktigste spilleren for Glimt de siste 20 årene, og har spilt over 500 kamper for laget. Han spilte på midtbanen og var en teknisk god spiller med presise pasninger og godt overblikk over spillet. Merittlisten er lang, han ble kåret til årets norsk spiller i 1993, og har tatt flere seriemedaljer og cupgull for Glimt.

Ønsker du å motta spennende jobbtilbud rett i mailboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.

Tom-Kåre Staurvik

Staurvik debuterte for Glimt i 1993. Han ble omtalt som sjef på midtbanen som venstre midtstopper, der han regjerte sammen med Runar Berg. Et «Staurvik-frispark» var et begrep den gang, og mange husker det enda. Staurvik var toppscorer for Glimt i 1994 med 7 mål, og er et av de mest kjente glimtnavnene gjennom tidene.

Aasmund Bjørkan

Aasmund Bjørkan er en ekte bodøværing og var en sentral spiller for Bodø/Glimt da de tok dobbelt sølv i norsk fotball i 1993 og bronsje i 1995. Han spilte på høyre ving, og var kjent for sin hurtighet, og la gjerne press på sidebacker og i bakrom. I 2006 la han opp, men holdt seg til fotballen som trener.

Stig Johansen

Johansen, som opprinnelig kommer fra Lofoten, er kjent for sin oppofrende spillestil som spiss, og er enda en publikumsfavoritt for mange. I 2009 ble han toppscorer med 8 mål, noe han også ble i ’95, ’96 og ’97. Johansen var kaptein for Bodø/Glimt i 2003 og ledet laget til sølv i serien og cupen det året.

Han har også tre landskamper på CV’en.

Trond Olsen

Han kaltes gjerne Lynvingen fra Lyngen, og spilte på venstre kant. Han kom til klubben for første gang i 2001  og ble raskt en publikumshelt, med sin frekke og uforutsigbare spillestil. I 2008 ble han lagets toppscorer med 10 mål. Han var også en sentral spiller da Bodø/Glimt gjorde opprykk til tippeligaen gjennom kvalifiseringen mot Odd Grenland, hvor han scoret to av de fire målene Glimt satte i nettmaskene.

Ønsker du å motta spennende jobbtilbud rett i mailboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.