Tobias Aamodt, vokalist i bandet Virkelig

Tobias Aamodt, vokalist i bandet Virkelig.

Tobias Aamodt, musiker som #elskerbodø

Tobias Aamodt var 10 år gammel da han først begynte å lage egen musikk. Nå er målet at bandet Virkelig skal ta steget opp blant de største i landet.

20. oktober 2017

Bo

Da han var åtte år gammel, kjøpte pappa Gøran en Cataluna akkustisk gitar til ham, og satte den på gutterommet.

– Det gikk to år før jeg plukket den opp og begynte å spille. Jeg var ikke opptatt av å spille coverlåter, så det gikk i egne komposisjoner fra starten av, sier 19-åringen.

Må våge å tenke nytt

Da Virkelig skulle spille inn debutplata si, gjorde de et bevisst valg.

– Vi spilte inn plata med folk som ikke har samme dialekt. Hvorfor gjorde vi det? Jo, fordi man lærer av mennesker som ser musikk på andre måter. Derfor høres skiva vår annerledes ut enn mange andre som er spilt inn av de samme folka, og mikset av samme mikser. Bodø har en utfordring i at det er et knippe folk som bestemmer for mye. Til slutt blir høres all musikken lik ut. Jeg savner bredde i sjangrene, og savner andre måter å tenke på. Man må tørre å tenke litt nytt. Indie isn´t always the answer, sier Aamodt.

Han kan ikke si at han har skrevet en låt som en direkte konsekvens av en naturopplevelse, men han har brukt naturen som inspirasjon.

– Jeg har mange ganger funnet en slags ro ute i Bodømarka som til slutt har endt i en skisse til en låt. Jeg håper jeg én dag kan være like kul som Magnus Eliassen og lage ei skive i marka!

Alle veier leder hjem

Debutskiva er unnagjort, og nå gleder han seg til fortsettelsen.

– Ambisjonene har alltid vært at jeg og bandet mitt skal bli størst mulig. Jeg har alltid hatt et mål om suksess, og vil at flest mulig skal bli eksponert for musikken. Men suksess er så mangt. Akkurat nå er jeg lykkelig over at jeg syntes skiva vår er akkurat den debutskiva jeg ville vi skulle lage, det er personlig suksess for meg. Men til svaret, målet er jo selvfølgelig å bli Norges største band på sitt eget morsmål 🙂

Tobias Aamodt er glad i byen sin, men han tror alle har godt av å få luftet seg litt.

– Jeg tror nok jeg må ut å lufte vingene litt. Jeg elsker Bodø, men har i det siste året blitt fascinert av større byer og mindre byer. Men jeg tror veldig på at alle veier leder hjem.