«Jeg måtte flytte ut av byen en stund for å forstå hvor vakkert det faktisk er»

For Truls Bjerke, banker bodøhjertet hardest når Aspmyra bader i sol og Glimt spiller fin fotball. Han var også superfan av New kids on the block når han var liten.

8. juni 2018

Bo

For å være litt nostalgisk. Hva er ditt aller beste barndomsminne fra Bodø?

Mitt beste barndomsminne må være når hele familien dro på fisketur med min morfar, Edvin, som vi kalte Ho-ho. Han hadde en rød trebåt med skikkelig dunk-dunk lyd. Med den fisket vi Uer med lang line. Når Uern fløyt opp, lagde vi ansikter som skulle ligne på fisken. På disse turene fikk vi alltid solbærsaft i blå plastkopp i tillegg til alle forklaringer om fiskegrunner i Bodø´s skjærgård, fra morfar.

Du får 10.000 kroner du skal donere til et veldedig formål i Bodø. Hvem og Hvorfor?

Jeg ville donert 10.000 kroner til Kirkens bymisjon. Arbeidet de gjør for Bodø, er helt fantastisk.

Du skal beskrive Bodø til noen som aldri har vært her før. Hvordan høres det ut?

Bodø er vakkert på alle mulige måter. Jeg måtte flytte ut av byen en stund for å forstå hvor vakkert det faktisk er. Vi har jo så mye å tilby. Alt fra surfing på Seines til en god drink på Roast.

Hva burde alle bodøværinger gjøre minst én gang i livet?

Alle bodøværinger må gå på Moloen i full orkan, å kjenne sjøsprøyten i ansiktet hvert fall én gang i livet.

Hva er din guilty pleasure som folk flest ikke vet at du har?

Haha, min guilty pleasure må være at den første kassetten jeg eide som ung var NKOTB (New kids on the block). Jeg var stor fan av dette bandet, til tross for at jeg fikk mye tyn fra brosjan for det.

Hvilken bodøværing ser du mest opp til og hvorfor?

Må si at pappsen ( Pål Erik Bjerke) som har bodd i Bodø i snart 45 år, må bli kalt bodøværing, til tross for at han holder steinhard på dialekten. Han er mitt største forbilde fordi han alltid er positiv, arbeidsglad, blid og har enormt engasjement i alt han gjør.

Hva gleder du deg mest til de neste 10 årene i Bodø?

Jeg har en nydelig gutt på 3 år. Gleder meg til aller mest til å oppleve Bodø på nytt, gjennom hans øyne. Det skjer jo stadig vekk noe spennende, og for en som er like glad i byggeplasser som i heiser, så er det jo veldig mye å se på for tiden.

Hva er din beste kulturopplevelse i Bodø?

Min beste kulturopplevelse i Bodø må være en av de legendariske konsertene på gamle sinus. Da taket svettet i kapp med publikum. Big Bang, Turboneger, Tungtvann og Thomas og RSP for å nevne noen som jeg kom på med en gang.

Når banker Bodøhjertet hardest?

Bodøhjertet mitt banker hardest når Aspmyra bader i sol og Glimt spiller fin fotball. Stemningen på Aspmyra er ikke alltid elektrisk, men det er så mange gode minner derifra, at jeg trives stort sett alltid på den stadion.

Hva gjør du på en perfekt fridag?

En perfekt fridag for meg, er å gå en runde på Myklebostad golfbane med samboeren min og min sønn. Videre tar vi turen ned til Geitvågen for en liten dukkert.

Du skal ha en helaften ute med venner. Hvor går turen og hvorfor?

Hvis jeg skulle ha en helaften ute med venner, ville jeg tatt take-away med meg på moloen. Der koser vi oss i sola før vi avslutter kvelden på en av Bodø´s vannhull.