Urbane Bodø, naturomgivelsene og næringslivet – derfor elsker Elén Bodø

"Det er imponerende å se hvor mange positive, dyktige og engasjerte mennesker det er i næringslivet, og det offentlige, som alle har et sterkt ønske om å utvikle byen videre."

23. november 2018

Miniportrett

Navn: Elén Løvold

Alder: 28 år

Utdannelse: Bachelor i Markedsføring og ledelse, med fordypning i bedriftsutvikling

Arbeidssted i dag og tittel: Løvold Solution, Digital markedsfører


Hvilken bydel(er) har du vokst opp i?

Mine første leveår bodde vi på Alstad, men rundt tre-fire års alderen flyttet familien til Rønvik, like ved Saltvern skole. Der bodde jeg frem til jeg flyttet til Oslo.

Hvilken bydel bor du i når?

Når jeg skulle flytte tilbake til Bodø, var det helst tilbake til Rønvik, nært barndomshjemmet og familie. Jeg har alltid trivdes svært godt i denne delen av byen.

Hvorfor flyttet du fra Bodø?

Etter endt videregående skole hadde jeg et arbeidsår for å finne ut hvor veien skulle gå videre. Lysten på å oppleve en ny by og studere var stor, men spørsmålet lå mer på hvor og hva. Valget falt på Oslo, da det virket som en spennende by med mange muligheter. Vi var flere fra venninnegjengen som flyttet nedover rundt samme tid, og det var nok med å avgjøre hvorfor det ble hovedstaden.

Hva var grunnen til at du flyttet tilbake til Bodø?

Grunnen til at jeg flyttet tilbake til Bodø er flere, men jeg har alltid hatt et ønske om å returnere til Bodø. Det var mer et tidsspørsmål. Etter 5½ år borte bestemte jeg meg for at tiden var inne. Da hadde jeg både fullført utdannelsen og blitt mamma til Jacob. Jeg sto ved et veiskille, enten etablere meg enda mer i Oslo eller sette nesen nordover. Etter å ha blitt mamma selv ble ønsket om å flytte tilbake sterkere og savnet til familien større.

Hva liker du best med Bodø?

Noe av det jeg liker best med Bodø er at det er en passe stor by, hvor det er korte avstander fra sentrum til fantastiske, lett tilgjengelige naturomgivelser. Det at man kan sette seg i bilen og etter en times kjøring være på hytta, er et privilegium. Det har også blitt en by med mange gode tilbud på flere plan.

Etter at du flyttet hjem, har du lært noe nytt om Bodø som du ikke viste fra før? Og hva har overrasket deg mest med Bodø?

Jeg ser nok på Bodø med andre øyne i dag enn hva den 19-årige versjonen av meg gjorde. Da jeg kom hjem var det behov for meg i familiebedriften Løvold Solution, og jeg har gjennom jobben her blitt kjent med nye sider av Bodø. De siste årene har man sett hvordan byen vokser, og det er mye som har skjedd siden jeg flyttet i 2010. Det er imponerende å se hvor mange positive, dyktige og engasjerte mennesker det er i næringslivet, og det offentlige, som alle har et sterkt ønske om å utvikle byen videre.

Hva gjør Bodø til en bedre plass å bo, enn stedet du flyttet fra?

Oslo er en bra by på sin måte. Men jeg må nevne at jeg opplever Bodø-byen som roligere og mer trygg. Akkurat det har alltid vært en viktig faktor for at jeg skal trives, og ikke minst med tanke på oppveksten til min 5-årige sønn. De korte avstandene her gjør det enklere og mer tidseffektivt i hverdagen. Det er et stort pluss.

Hva er dine beste tips til noen som vil flytte til Bodø?

Bodø er en by som har litt av alt. Den er urban og samtidig omringet av vakker natur. Det er en by i vekst og det er gode tilbud på mange plan. Når det gjelder jobbmuligheter har Bodø et spennende næringsliv. Mitt beste tips er å sjekke ut mulighetene!

Hva er det med Bodø som flere burde vite om, men som mange kanskje ikke vet?

For folk som ikke er herfra vil jeg anbefale å bli kjent med regionen rundt selve byen, her er det mange perler. Min favoritt er Kjerringøy!