Vegard Bøthun, Jagerflypilot foran jagerflyet

Vegard Bøthun, Jagerflypilot som #elskerbodø

Vegard Bøthun, jagerfly­pilot som #elskerbodø

Selv da arbeidsplassen hans ble bestemt nedlagt, var det aldri i tankene til jagerflypilot Vegard Bøthun å flytte fra Bodø.

5. november 2017

Bo

Sommeren for fem år siden kom den endelige beskjeden om at hovedflystasjonen i Bodø skulle legges ned. En tung beskjed å få, særlig for de ansatte.

– Jeg ble både skuffet og overrasket. Overrasket over at landets største militære base skulle legges ned, og skuffet over at arbeidsplassen min blir borte. Likevel var det å flytte fra Bodø aldri noe tema. Vi er veldig godt etablert med familie og sosialt nettverk, og kunne aldri tenke oss å bo noe annet sted. Bodø tilfredsstiller alle våre behov. Byen er akkurat passe stor, og dekker de fleste behov som en storby, uten å bli upersonlig, sier Bøthun.

Fem år etter sjokkbeskjeden, er derimot stemningen i byen en helt annen.

– Etter at «Ny by – Ny flyplass» ble lansert, begynte ting å se lysere ut. Byen har kommet positivt ut av hele situasjonen, noe som i hvert fall har påvirket min sinnsstemning til noe positivt.

Flystasjonen vil ennå være operativ i noen år, men Bøthun har selv sørget for å skaffe seg framtidsutsikter også utenfor Forsvaret.

– Vi har Forsvarets Operative Hovedkvarter på Reitan, hvor det nok vil være muligheter for fortsatt jobb i Forsvaret. Men jeg har også startet et eget firma sammen med noen pilotkolleger for å se om vi kan tilføre byen noe den ikke har fra før, sier Bøthun.