Studentambassadørene Haakon Solgaard Ingvaldsen (øverst), Assad Munir, Hanne Sørstrønen og Tonje Solhaug Joakimsen gjør de siste forberedelsene før åpningen av verdens minste universitet torsdag.

Plutselig poppet verdens minste universitet opp – midt i Bodø sentrum

6. april 2016

Student i Bodø

To små boder på torget skal de nærmeste dagene huse et universitet i miniatyr.

Det nærmer seg søknadsfrist for potensielle studenter, og i stedet for den mer tradisjonelle måten å informere på, har Nord Universitet latt seg inspirere til å prøve noe nytt for å bli mer synlig i sentrum.

-Vi har latt oss inspirere av pop-up-store-konseptet, hvor en butikk eller restaurant plutselig dukker opp bare for noen dager. Nå prøver vi det samme med universitetet, sier rådgiver ved Nord Universitet Tove Didriksen.

Brenner du inne med spørsmål rundt Nord Universitet, er torget i Bodø stedet å besøke torsdag og fredag.
Brenner du inne med spørsmål rundt Nord Universitet, er torget i Bodø stedet å besøke torsdag til lørdag.

Onsdag formiddag var studentambassadørene igang med å dekorere de to bodene som skal huse verdens minste universitet de nærmeste dagene. Torsdag åpner de.

-Fra klokka 11 vil studentambassadører og studieveiledere bemanne bodene, og gi informasjon om studiene våre. I tillegg vil vi tilby miniforelesning, musikk, underholdning og pølsegrilling, sier Didriksen som sier stuntet er et ledd i jobben med å gjøre seg mer synlig.

-Vi har nettopp hatt studentuke hvor mye av aktiviteten var rettet mot sentrum. Nå følger vi opp med å sette opp et pop-up-universitet her på torget. Søknadsfristen for studier er 15. April, så vi håper jo å kunne nå en del potensielle søkere. Samtidig er det viktig for oss å nå alle aldersgrupper, for å vise oss litt fram. Det er nok også en del foreldre der ute som sikkert kunne tenke seg litt informasjon fra oss, sier Didriksen.

To små boder skal fylles av studenter, veiledere og rådgivere de nærmeste dagene.
To små boder skal fylles av studenter, veiledere og rådgivere de nærmeste dagene.

Verdens minste universitet holder åpent torsdag til lørdag mellom klokka 11 og 15.30.