- Vi har en enorm bredde å vise frem

25. september avgjøres det om Bodø blir Kulturhovedstad i 2024. Et av virkemidlene som kan hjelpe oss å sikre seieren er søknadsfilmen, som viser hvor stor kulturell allsidighet vi har i Nordland. Og ikke minst ildsjelene som driver det hele fram.

6. september 2019

Bo

Selv om vi bare har rukket over en liten prosentandel av det som finnes, har vi fått et verdifullt innblikk i innsatsen som gjøres for kunst og kultur i hele Nordland, sier den britiske fotografen Dan Mariner som driver atelieret NOUA i Bodø sentrum, sammen med kjæresten Marianne Bjørnmyr.

Om Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024 vil det ha innvirkning på hele Nordland. Derfor satte  filmskaperne seg som mål at filmen skulle favne bredden av kunst- og kulturmiljøet i hele fylket.

Alex Fleming som hadde praksisplass hos NOUA, ble utfordret til å bruke søknadsteksten som grunnlag til en film som viser det harde arbeidet som nedlegges i kulissene for at miljøene for kunst og kultur i Nordland skal drives framover.

Filmen er spilt inn over hele Nordland, med fokus på Træna, Lofoten og Bodø. Menneskene vi ser er folk som bidrar til kulturscenen i Nordland, uansett omfang eller beliggenhet. De jobber med kunst og kultur i alle sjangre; visuell kunst, håndverk, musikk, dans, mat, drikke og festivaler for å nevne noe. Og arbeidsdagene til mange av dem er langt fra A4.

Ønsker du å motta spennende jobbtilbud rett i mailboksen din?

Meld deg på nyhetsbrevet her! Ved å melde deg på godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer her.

Filmen fanger de kulturelle begivenhetene og menneskene som opererer innenfor kulturscenen i Nordland, og formidler hvor utradisjonelt mange kunstnere og kulturarbeidere jobber rundt om i fylket vårt.

– Det var en flott reise. Vi lærte utrolig mye om hva som foregår i Nordland, og det er mye mer å oppdage. Jeg tror det beste minnet jeg har fra filmturneen må være da vi var utenfor Træna med båt en kveld. Solnedgangen kombinert med landskapet på Helgelandskysten var noe helt spesielt, sier Mariner.