Vi trenger teknologer og helsepersonell, flere titalls nye hvert år

DIPS omtales ofte som "IKT-eventyret fra Nord" og utvikler et produktet som faktisk kan bidra til å redde liv. Det gir mening i en travel hverdag.

19. oktober 2018

Jobb

Vi trenger både teknologer og helsepersonell, flere titalls nye hvert år.
Det forteller Bodø-selskapet DIPS, som har 100.000 brukere, og 300 ansatte, hvorav 160 av dem jobber på hovedkontoret i Bodø.

Innen e-helse og innovasjon er Bodø på tå hev, og utviklingen er i konstant bevegelse. Det vil finnes muligheter her som er unike, ikke bare på landsbasis – men kanskje også i hele Norden.

Fremtidens helsejobb, kan like gjerne være å utvikle IT-løsninger som blir tatt i bruk av mer enn 100.000 brukere, som å legge inn kanyler på pasienter. Bodø-selskapet DIPS har avdelinger i hele landet, og kalles ofte “IT-eventyret fra Nordnorge”.

– For oss er den viktigste ressursen kompetanse og alle de kloke hodene som jobber sammen. Vi er som et Helse-Norge i miniatyr, hvor alle fagfunksjoner er representert sier FOU-leder Gaute Hansen. – Hos oss har hver femte ansatt en klinisk bakgrunn. Disse jobber tett med våre nærmere 200 utviklere for å skape en bedre digital hverdag for helsepersonell i sykehusene. Slik frigjør vi tid til økt omsorg og pasientbehandling.

Hos oss har hver femte ansatt en klinisk bakgrunn. Disse jobber tett med våre nærmere 200 utviklere for å skape en bedre digital hverdag for helsepersonell i sykehusene

– Vi kommer til å trenge både teknologer og helsefaglig personell fremover. Det vil vi gjøre i mange, mange år framover – mange titalls hvert eneste år, sier Gunn Pettersen, som er HR-leder i DIPS.

Men hvorfor er Bodø blitt så god på helseteknologi? DIPS mener noe av suksessfaktoren er en spirit for samarbeid og selvsagt et godt arbeidsmiljø som gjør at folk blir værende i selskapet.

– Det e bære sånn det e, hehe. Det er noen mikser og samarbeid på gang som er svært gode. Vi har jobbet fram produktet i nær relasjon med kundene, og kjenner sykehusene godt. Det er ikke alle bransjer forunt, sier Gunn. Vi har også et godt arbeidsmiljø som gjør at vi har motiverte og trofaste medarbeidere som ønsker å bidra inn i fellesskapet. Hos oss kan du være aktiv i mange ulike bedriftsaktiviteter, som kan være alt fra fotball, skiturer til strikkeklubb. Alle våre kontor har et eget DIPS Event som sørger for sosiale aktiviteter gjennom hele året.

Hos oss kan du være aktiv i mange ulike bedriftsaktiviteter, som kan være alt fra fotball, skiturer til strikkeklubb.

Det nye produktet deres, DIPS Arena, er rett rundt hjørnet. Det erstatter produktet som de fleste klinikere i Helse-Norge kjenner til. I november skal første kunde, Diakonhjemmet i Oslo, teste ut den nye løsningen.

– Utviklinga vår stopper aldri. Vi øyner alltid mulighet til å nå nye kundemasser, og orienterer oss om hva som skjer utenfor landegrensene.

Har du lyst å jobbe i DIPS? Her kan du se oversikt over de ledige jobbene de har. 

Om det blir verdensherredømme på DIPS, vil tiden vise. Fremtidige Bodø trenger iallefall fler som vil jobbe med e-helse, det er det ingen tvil om.