Bilde av Vitaly, Luftfartstilsynet Bodø

Vitaly er drone-nerd i Luftfartstilsynet

11. mars 2016

Workers of Bodø

«Guttedrømmen om å bygge en drone ledet meg til Norges beste jobb: Operativ droneinspektør hos Luftfartstilsynet i Bodø. I alle år fikk jeg høre at droner er bare leketøy. «Du må få deg en jobb som du kan tjene penger på», sa min mor. Hun er fra Ukraina, og vant til å jobbe hardt.

I studietiden gikk all fritid og alle penger til å bygge droner. Jeg studerte mekatronikk i Grimstad da det virkelig …tok av. En dag tok en av mine venner meg med ut på et jorde og demonstrerte et modellfly med GPS og styringskomponenter. Fra det øyeblikket var jeg solgt. I flere år var jeg student om dagen, og bygde opp Norges største droneverksted på kveldstid.

Nå tilrettelegger jeg for at både kommersielle og private aktører flyr på en fornuftig og trygg måte. Min mor ble veldig glad. Plutselig var det ikke så flaut å ha en sønn som var drone-nerd.»

— Vitaliy, 28
Luftfartstilsynet, Bodø

Luftfartstilsynet er en av flere partnerbedrifter til Bodø i Vinden. Det er partnerbedriftene som sørger for at vi kan jobbe så aktivt med å fortelle om Bodø og regionen.