Svein Kristian Malin. Kokk, eier og altmuligmann på LystPå og Aurora

Svein Kristian Malin. Kokk, eier og altmuligmann på LystPå og Aurora

Jeg ville bli kokk, og jeg ville lære av de beste.

9. mars 2017

Workers of Bodø

Jeg var ikke mer enn sju da jeg begynte å servere familien middag. Spaghetti og kjøttsaus var en gjenganger. Men det var i løpet av videregående jeg bestemte meg: Jeg ville bli kokk, og jeg ville lære av de beste.
Det startet på Svendgårds. Senere ble det eget konsept: LystPå. Ikke «pinsettmat», men litt røffere, rustikt, med råvarer og smak i fokus. Kurs, Catering og á la carte. Åpent kjøkken og kokken som en aktiv part i opplevelsen. Det er oss. En stund bodde jeg sørpå, men savnet av Bodø var stort. Jeg ville hjem. Her kjenner jeg kanskje en tredel av gjestene. Det gjør dagen min god.

Stressfaktoren kan være høy. Som når du våkner av at en kunde ringer, og du forstår at du har glemt en catering til 45 personer. Men du mobiliserer, og leverer maten tre kvarter senere – til applaus. Eller når du har Øyvind Hellstrøm på privat middag på kjøkkenbenken mens du steker kamskjell, – og han spør om mer fordi det var så godt…
I slike øyeblikk ligger du «litt» over normal hvilepuls… Men det er slike øyeblikk gjør at du utvikler deg som kokk.

Svein Kristian, 33
Kokk, eier og altmuligmann
LystPå og Aurora

LystPå er en av flere partnerbedrifter til Bodø i Vinden. Det er partnerbedriftene som sørger for at vi kan jobbe så aktivt med å fortelle om Bodø og regionen.